avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Durata concesiunii terenului - durata construcției
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Durata concesiunii terenului - durata construcției

Bună seara, vă rog să mă ajutați cu o explicație.

Într-un contract de concesiune pentru un teren situat în mediul rural, la punctul „Durata concesiunii”, în respectivul act este specificat:

”Durata concesiunii este pe durata construcției, începând cu data prezentului contract”.

Ce înseamnă mai exact această prevedere pentru cel care deține imobilul pe respectivul teren? Se poate înțelege că perioada de valabilitate nu are limită atâta vreme cât respectiva casă este „în picioare”? Am căutat prin legislație dar nu am găsit ceva care să explice formularea de mai sus.

Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2021
Catalin.A., utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalin.A. , utilizator 12:30, 24 Noiembrie 2021
Da, exact asta se intelege. Cata vreme casa exista (deci nu este daramata/demolata) concesiunea produce efecte.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns. Am constatat că nu sunt singurul care s-a lovit de acest subiect, se pare că este o tendință generală mai recentă la nivelul primăriilor de a trece această specificare în contractele de concesiune pentru parcelele destinate construirii caselor. Problema este că formularea nu este explicată în legislație, cel puțin nu am găsit eu nimic de acest tip și de aici se deschide un teritoriu al interpretărilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de concesiune giulya_oana20 giulya_oana20 buna ziua,as avea si eu o intrebare cu privire la un contract de concesiune incheiat in data de 1.03.1999 si care specifica clar ca durata concesiunii este pe ... (vezi toată discuția)
Drept de a locui rpd_2000 rpd_2000 Buna ziua, Suntem in cursul unei dezbateri a unei mosteniri. Este vorba de un teren la tara cu o casa batraneasca pe el. Mostenitorii au convenit sa imparta ... (vezi toată discuția)
Legea 15 sau concesiune carmen.i carmen.i mi-am facut casa in curtea bunicii dar pe terenul primariei.vreau sa iau acest teren cu legea 15(indeplinesc conditiile)am fost la primarie dar mi-au spus sa-l ... (vezi toată discuția)