Într-un contract de concesiune pentru un teren situat în mediul rural, la punctul „Durata concesiunii”, în respectivul act este specificat:
”Durata concesiunii este pe durata construcției, începând cu data prezentului contract”.
Ce înseamnă mai exact această prevedere pentru cel care deține imobilul pe respectivul teren? Se poate înțelege că perioada de valabilitate nu are limită atâta vreme cât respectiva casă este „în picioare”? Am căutat prin legislație dar nu am găsit ceva care să explice formularea de mai sus.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns. Am constatat că nu sunt singurul care s-a lovit de acest subiect, se pare că este o tendință generală mai recentă la nivelul primăriilor de a trece această specificare în contractele de concesiune pentru parcelele destinate construirii caselor. Problema este că formularea nu este explicată în legislație, cel puțin nu am găsit eu nimic de acest tip și de aici se deschide un teritoriu al interpretărilor.
Drept de a locui
rpd_2000
Buna ziua,
Suntem in cursul unei dezbateri a unei mosteniri. Este vorba de un teren la tara cu o casa batraneasca pe el. Mostenitorii au convenit sa imparta ... (vezi toată discuția)