avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in grad profesional
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in grad profesional

În urma absolvirii facultăţii, în anul 2007 luna octombrie am fost încadrată din funcţia publică de referent clasa III grad profesional superior treapta 1 de salarizare în inspector clasa 1 grad profesional principal treapta 1 de salarizare. Pot trece în inspector clasa 1 grad profesional superior treapta 3 de salarizare după 2 ani si 3 luni sau trebuie să stau 4 ani în gradul profesional principal treapta 1 de salarizare pentru a putea fi promovată ?
Cel mai recent răspuns: winter_wind , utilizator 12:53, 27 Ianuarie 2010
legea nr.188/1999
"ART. 65
(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 4 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) să aibă cel puţin 2 ani vechime în treapta de salarizare din care avansează;
c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.
(3) Funcţionarii publici care nu îndeplinesc condiţiile de vechime prevăzute pentru promovarea în gradul profesional imediat superior celui deţinut pot participa la concursul organizat, în condiţiile legii, în vederea promovării rapide în funcţia publică."
Am vechime neîntreruptă în câmpul munciide 30 ani, din care în primărie de 20 ani. În urma absolvirii facultăţii, în anul 2007 luna octombrie am fost încadrată din funcţia publică de referent clasa III grad profesional superior treapta 1 de salarizare în inspector clasa 1 grad profesional principal treapta 1 de salarizare. Pot trece în inspector clasa 1 grad profesional superior treapta 3 de salarizare după 2 ani si 3 luni sau trebuie să stau 4 ani în gradul profesional principal treapta 1 de salarizare pentru a putea fi promovată ?
Funcţionarii publici care nu îndeplinesc condiţiile de vechime prevăzute pentru promovarea în gradul profesional imediat superior celui deţinut pot participa la concursul organizat, în condiţiile legii, în vederea promovării rapide în funcţia publică.:)
Pot trece în inspector clasa 1 grad profesional superior treapta 3 de salarizare după 2 ani si 3 luni sau trebuie să stau 4 ani în gradul profesional principal treapta 1 de salarizare pentru a putea fi promovată ?


categoric, nu! trebuie sa indepliniti conditiile de vechime (2 ani in trepta din care avansati si 4 ani in gradul din care promovati) CUMULATIV, adica si una si cealalta in acelasi timp.
dar, daca sunteti buna la locul de munca si seful considera ca meritati sa promovati mai repede se poate doar urmand procedura promovarii rapide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)