avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa vanduta de stat chiriasului desi proprietarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa vanduta de stat chiriasului desi proprietarii erau in proces ...

Casa vanduta de stat chiriasului desi proprietarii erau in proces de retrocedare cu statul roman
Buna ziua,
In timp ce eram in proces de retrocedare a unei case nationalizate in baza decretului 92/1950, statul a vandut obiectul litigiului, chiriasului care locuia in casa.
Intrebare: este legal asa ceva? si ce se poate face in acesta situatie?
Mentionez ca am primit si o adresa oficiala prin care ni se comunica faptul ca nu putem primi casa deoarece a fost vanduta chiriasului.
Si inca o intrebare, in acest moment, putem cere terenul de sub casa si curtea aferenta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CECILIA ENACHE , utilizator 08:01, 25 Noiembrie 2021
Cand anume s a vândut chiriașilor probabil in anii 90 mai mult ca sigur ca nu recent.Mergeti cu actele la av depinde de 1000 de aspecte,ce proces ati avut atunci ce demersuri ati facut acum etc.Daca nu sunteti macar cu dosar la ANRP insesmna ca ati c am pierdut cel puțin 10 ani în care s su rezolvat mare parte din aceste dosare.Am clienti care făcând demersurile necesare in 2017,2018 deja încasează a doua sau a treia tranșă de despăgubiri.
Multumesc pentru raspuns.
Da, actiunea s-a desfasurat in anii 94 - 97. Defunctul meu tata si unchi s-au ocupat. De curand am aflat ca bunica a cumparat casa si terenul, nu doar casa ceruta de fii ei. O parte este locuita de chiriasa care a cumparat, o parte din casa si curte, este in paragina.
O sa caut un avocat cand voi veni in tara...
O zi buna.
Trebuiesc văzute actele,e greu de deslusit in probleme care sunt nerezolvate de multi ani..Cand o să contactați.un avocat încercați să prezentati actele,o sinteză a demersurilor făcute etc.Nu este necesar să așteptați să veniți în țară, contractele se încheie si online,actele le puteti trimite av pe mail,poștă etc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
O sa caut un avocat.
Multumesc, o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea de cumparare a curtilor caselor nationalizate / retrocedate Dark_Guy Dark_Guy Buna Ziua! Suntem mai multi proprietari care au cumparat imobile (legea 112) intr-o curte comuna. Curtea si una dintre locuinte a fost retrocedata fostei ... (vezi toată discuția)
Ce putem face? retrocedare sau...? Silvia1945 Silvia1945 Ce putem face? Retrocedare sau...? Mama mea locuia cu bunica mea într-o comună. Aveam o casă + curte de 2500mp, când au venit comuniștii și le-au ... (vezi toată discuția)
Teren retrocedat proprietarului. ce poate face cel care detine casa de langa teren? kopanyi kopanyi Buna seara. Ma adresez celor prezenti pe forum pentru a cere un prim sfat. Am cumparat o casa de la stat (impreuna cu terenul de sub casa plus un metru ... (vezi toată discuția)