avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut, am primit de la Eon un plic in care scrie că ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut, am primit de la Eon un plic in care scrie că va modifica ...

Salut, am primit de la Eon un plic in care scrie că va modifica prețul curentului și gazului de la 1-01-2022, și dacă nu sunt de acord cu noul preț să scriu o notificare că nu sunt de acord cu noul preț și că pot să îi denunț gratuit, .contractul a fost făcut pe 2 ani cu preț fix curent și gaz, adică până în 01-1-2023, as vrea sa știu ce să fac, daca scriu o notificare că nu sunt de acord cu noul preț, Eon poate modifica contractul cu noul preț?? Sau ce e de făcut?
Cel mai recent răspuns: insatiable , utilizator 09:56, 25 Noiembrie 2021
Acceptati si aveti curent si gaz.
Nu acceptati si nu aveti curent si gaz.
Dar aveti posibilitatea de a contracta cu altii.
Va sfatuiesc sa cititi contractul.
Sunt "fericitul" posesor al unei scrisori similare. Crestere la curent de 152% fata de pretul fix din contract si de 98 % la gaz.
Rezumat din contractul meu : in cazul in care sunt nevoiti sa creasca pretul din cauza evolutiei pietii o vor face si ma vor anunta. Daca nu sunt de acord si le comunic refuzul meu.. contractul inceteaza.
Daca e vorba de eon, vedeti punctul 9 din contract :

9.1 Dacă, în urma apariției unor evenimente sau circumstanțe excepționale (care includ, fără a se limita la modificări survenite pe piaţa energiei electrice şi/sau a gazelor naturale, la evenimente de natură economică, tehnică, de reglementare sau juridică) cu efecte economice sau juridice asupra acestui Contract, inclusiv, fără limitare la elementele Preţului contractual conform prevederilor Anexei Condiţii comerciale şi cap.3 , părțile vor negocia şi agrea adaptarea prezentului Contract, conform procedurii de mai jos, orice modificare a Contractului se va face cu acordul părţilor.

Dacă nu se ajunge la un acord în termen de 30 zile calendaristice de la primirea notificării, Contractul se va considera încetat prin acordul părţilor începând cu a 31-a (treizecişiuna) zi de la transmiterea notificării susamintite, fără a fi necesară punerea în întârziere, îndeplinirea vreunei formalităţi sau intervenţia instanţelor de judecată

Si la alt capitol mentioneaza :
Contractul de furnizare încetează în următoarele
situații: a) dacă părțile nu reușesc să ajungă la un acord în legătură cu modificarea prestațiilor, datorate modificărilor de circumstanțe conform cap. 9;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare intemeiata pe numar articol gresit tanaru tanaru Buna seara, Acum o luna si jumatate am primit de la furnizorul de gaze naturale o notificare de modificare a pretului. Aceasta a fost intemeiata pe art. 9 ... (vezi toată discuția)
Facturi emise fara contract neluroman76 neluroman76 Buna ziua, am construit o casa noua, m-am conectat la utilitati cu bransamente noi, am incheiat cotract pentru gaz cu EON respectiv curent cu Electrica, ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie fixa oltean olga oltean olga contractul pt serviciile oferite de romtelecom ,au incetat de drept la data de 04.05.2013. incepind cu data de 05.05.2013 serviciile au fost suspedate de ... (vezi toată discuția)