avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instruire ssm, su, stivuitorist, macaragiu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instruire ssm, su, stivuitorist, macaragiu

Buna seara, se poate o parere cu privire la urmatoarele nelamuriri:
- cum efectuez instruirea SSM, SU din moment ce sunt si salariati nevaccinati?
- cum efectuez instruirea (viza anuala talon) pt stivuitoristi, macaragiu daca nu sunt vaccinati?
- cum efectuez o instruire ("training") la locul de munca pentru un salariat nevaccinat? (Ex. Operare pc)

"Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate [...]"

raportat la:
HG 1238/26.11.2021
"6^2. se permite organizarea de cursuri de instruire, inclusiv cele de formare profesională care necesită activități practice, workshopuri, conferințe, precum și cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, în intervalul orar 5,00-21,00, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de protecție sanitară. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;"
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2021
Gepetto25, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:59, 7 Decembrie 2021
Buna ziua,
Acesti salariati sunt la munca?
Daca da... eu zic ca le puteti face instruirea conform tematicii, cred ca acel H.G nu se aplica salariatilor ci doar celor ce urmeaza diferite cursuri ( de stivuitorist, electrician, etc.).
In ROI al firmei dvs. trebuie sa existe masuri concrete pentru accesul la lucru si implicit la instruire care se efectueaza in timpul programului de lucru. Respecati aceste masuri pentru persoanele nevaccinate.
Angajatorul poate plati un test pentru depistarea Covid si astfel sa admita accesul la instruire.
In mod normal, la nivelul cabinetului de instruire ssm ar trebui sa detineti o instructiune proprie ssm care sa precizeze modul cum se face instruirea in pandemie.
Gasiti aici informatii utile: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tinand cont de decizia luata aseara conform careia ... Dede88 Dede88 Buna ziua! Tinand cont de decizia luata aseara conform careia doar cei vaccinati cu doza completa au voie sa participe la evenimente private... Voiam sa intreb ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, nu gasesc in hotararea 1130/22.10.2021 oblgiatia operatorilor ... luput_alexandrugeorge luput_alexandrugeorge Buna ziua, nu gasesc in Hotararea 1130/22.10.2021 oblgiatia operatorilor economici ( magazine nealimentare) de a permite accesul doar persoanelor vaccinate, ... (vezi toată discuția)
Bună seara! aș vrea să vă întreb dacă, din moment ce vaccinarea ... Absidia Absidia Bună seara! Aș vrea să vă întreb dacă, din moment ce vaccinarea este voluntară și neobligatorie în România, accesul în centrele comerciale doar pe ... (vezi toată discuția)