avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata cadru didactic
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata cadru didactic

buna ziua,
mai este valabil art. 127 (3) din legea nr. 128 din 12 iulie 1997 privind Statutul personalului didactic
Art. 127
(3)Personalul didactic poate fi pensionat la cerere, cu 3 ani inainte de limitele de varsta prevazute de legislatia in vigoare, daca are o vechime in invatamant de cel putin 25 de ani femeile, respectiv 30 de ani barbatii.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:08, 12 Ianuarie 2010
Da, la această dată prevederile art. 127 din Legea 128/1997 privind Statutul personalului didactic (cu toate modificările şi completările ulterioare) sunt în vigoare, deci se aplică pentru pensionarea celor aflaţi în această situaţie.
La depunerea documentaţiei de pensionare la casele teritoriale de pensii este bine să aveţi şi o adeverinţă eliberată de Inspectoratul general, prin care să vi se confirme perioada lucrată efectiv ca şi personal didactic, în sensul prevăzut de această lege. Pensia în acest caz nu va fi anticipată - care este un alt tip de prestaţie şi are alte reglementări în Legea 19/2000 - ci pensie pentru limită de vârstă, la care există prevederi speciale pentru vârsta standard de pensionare.
iulica2009:
1. Da, este valabil articolul mentionat de dvs.
2. Pe acest forum ("Pensionari...") sunt multe intrebari si raspunsuri referitoare la problema pusa de dvs. Daca aveti un pic de timp, puteti sa le cititi si va lamuriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de pensionare ghita49 ghita49 Lucrez in invatamant si am auzit ca persoanele care au 3 sau mai putini ani pana la pensie, beneficiaza in acest an scolar de posibilitatea pensionarii ... (vezi toată discuția)
Pensionare in invatamant mihaiflore mihaiflore Cadrele didactice nascute in 1956 vor iesi la pensie dupa legea care prevede varsta de 60 ani femei sau dupa cea care se discuta in parlament ? In cele doua ... (vezi toată discuția)
Vârsta de pensionare Anniko Anniko Am o întrebare legată de vârsta de pensionare conform noi legi a pensionării. M-am născut în 1953, sunt profesoară, lucrez şi am 32 de ani şi 10 luni ... (vezi toată discuția)