avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inregistrarea convorbirilor telefonice de catre ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inregistrarea convorbirilor telefonice de catre persoana fizica

Buna ziua.
Imi puteti spune, va rog, daca o persoana fizica poate inregistra convorbirile telefonice cu un comerciant, fara a-i cere acordul acestuia? Scopul inregistrarii ar fi de a avea la indemana detalii care tin de produs si de felul in care s-a comportat un comerciant lipsit de seriozitate (pentru ca afirmatiile facute de acesta pot fi retrase).
Asta in ideea ca putini oameni tin minte o convorbire telefonica cap-coada.
Trebuie sa specific ca inregistrarile ar ramane la mine (doar cu rol de monitorizare a afirmatiilor), nu am intentia de a le distribui pe vreo o retea sociala.
Vorbesc despre o situatie de retur a unui produs nou cu defect de fabricatie, in conditiile in care comerciantul minte cu nesimtire c-ar fi "perfect functional" si ca l-am trimis cu alte cuvinte degeaba inapoi.
Cel mai recent răspuns: Torden , utilizator 11:40, 14 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În funcție de situație va poate ajuta la proces.
Poate minți și în scris.
Nu prea va ajuta ca minte.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara. Mintitul nu se include la "fals in declaratii"? Daca operatorul comercial declara ca produsul returnat este "perfect functional", desi acesta nu este, ceea ce face comerciantul nu se numeste fals in declaratie?
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare convorbire telefonica RobuAncuta RobuAncuta Buna ziua! As avea nevoie sa obtin inregistrarea unei convorbiri telefonice intre mine si o alta persoana fizica de la operatorul de telefonie mobila (Orange). ... (vezi toată discuția)
Produs defect si amenintari (din partea magazinului) g_razvan g_razvan Buna ziua! Problema cu care ma confrunt eu este urmatoarea, incerc sa o descriu cat mai amanuntit pentru a se intelege situatia: Anul trecut, am cumparat ... (vezi toată discuția)
Restituire bani comerciant - produs defect Betty06 Betty06 As vrea sa stiu daca un comerciant imi poate refuza restituirea banilor atunci cand returnez un produs cumparat deja defect de la el. Mentionez ca am cumparat ... (vezi toată discuția)