avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Am primit o executare silita cu poprire pe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Am primit o executare silita cu poprire pe salariu ...

Buna ziua!
Am primit o executare silita cu poprire pe salariu la locul meu de munca. In termen de 15 zile am contactat un avocat și am făcut contestație. Astăzi m-au sunat de la serviciu că acum pe data de 12 deja mi se retine din salariu 1/3. Ce mai pot face? Menționez sa executarea silita se dezbate pe o extindere de card cu suma de 5000 din anul 2014 deci este prescrisă
Va mulțumesc daca mă puteți ajuta!
Cel mai recent răspuns: alexandra1962 , utilizator 09:29, 19 Ianuarie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestatia la executare nu suspenda de drept continuarea executarii.
Pentru a nu vi se retine din salariu, este necesar sa formulati si o cerere de suspendare a executarii silite.
Luati legatura cu avocatul dvs. si explicati-i situatia.
Evident ca fiind vorba de un alt dosar cu un alt obiect (suspendarea executarii silite) va trebui sa incheiati cu avocatul dvs. un nou contract de asistenta juridica.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!

Pt a stopa executarea silită este necesar să mai introduceți două acțiuni, anume:
- suspendarea executării silite, produce efecte până la soluționarea contestației la executare;
- suspendarea provizorie a executării silite, produce efecte până la soluționarea suspendării la executare:
Sunt acțiuni care se judecă de urgență, mai ales suspendarea provizorie.

Debitul fiind prescris, era absolut necesar ca respectiva contestație la executare să ai și petitul întoarcerii executării silite.
sincer u am dus la servici hirtia depusa la tribunal ..faptul ca am contestat executarea ....sa poprit oricum dar nu s mai trimis la executor pina la solutinarea situatiei.. am facut si o cerere cetre angajator pe baza procesului deschis
Și v-au înțeles? La mine la serviciu am comunicat situația,și a zis că este legal sa oprească din salariu. Am comunicat și d&ne avocat și a spus că poate trimite un certificat de grefa și tot nu au fost de acord. In privința cererii de încetare a popririi implică niste costuri mari ,adică 10% din datoria către banca ,iar aceste costuri nu se mai recuperează.
Cine zice ca-i prescrisa?Trebuie sa treaca 3 ani de la ultima plata facuta fara ca, creditorul sa fi incercat sa-si incaseze sumele datorate.Daca executorul v-a pus proprire inseamna ca nu sa prescris.

Alte discuții în legătură

Efectele suspendarii executarii silite. refuzul executorului de a ridica poprirea pe salariu DanRo DanRo Preambul: credit neplatit din 2006, evident prescris, executare silita cu poprire pe conturi si salariu, contestatie la executare, suspendare executare ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit neplatit din 2007 radianachim radianachim in anul 2005 am incheiat un contract pentru un card de credit la eurolline in valoare de2000 ron ,din anul 2007 am intrat in inposibilitate de plata ,iar acum ... (vezi toată discuția)