avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua ma numesc Dora. Locuiesc într-un bloc de 8 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua ma numesc Dora. Locuiesc într-un bloc de 8 etaje ...

Bună ziua ma numesc Dora.
Locuiesc într-un bloc de 8 etaje la etajul 7, într-un apartament de 4 camere ce are 2 bai.
Problema pe care vreau sa o semnalez se refera la cele doua bai ce se încălzesc prin conducte comune care din construcție nu sunt prevazute cu calorifere.
Baia mare din cauza unor deficiente de costrucție (1982) nu este bine izolata având un perete exterior aproape lipit de un bloc vecin. In concluzie este cam rece.
Baia mica este cuprinsa între pereții interiori si este mai calda fiind mai des folosita de locatari. Dar nu și de cei de la etajul 7.
Aici diferența pe țevile comune de încălzire variază cu 12 grade, pe tur 32° pe retur 20°. De aici se poate trage concluzia ca la etajul superior, dar posibil si la unele inferioare, s-au montat calorifere pe conducta de încălzire comuna a blocului.
Prin comparație, în baia mare diferența dintre tur si retur este doar de 2-3 grade ceea ce întărește bănuiala ca in baia mica sunt montate calorifere căpușa.
Firma care calculează repartitoarele estimează un consum egal pentru toți consumatorii chiar dacă la etajul 7 baia nu se încălzește.
Unde ar trebui sa ma adresez pentru a remedia problema si a beneficia si noi de ceva căldură și in baia mica?
Mulțumesc pentru timpul acordat
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
Dora Iulia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:56, 5 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va confruntati cu situatie delicata,deoarece legal,nu se poate interveni cu modificari in afara proiectului initial al constructiei pentru simplul motiv ca proiectul a avut in vedere infrastructura la momentul executarii constructiei si a planificat un numar de consumatori
Interesul dv legitim de confort termic presupune majorarea calorferelor care ar modifica suprafata termic radianta care nu poate face la instalatia generala veche
Ar trebui sa solicitati oficial asociatiei de proprietari,respectiv presedintelui de asociatie sa dispuna verificari la nivelul tuturor apartamentelor cu scopul actualizari SET
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj ... cyan cyan Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj si parter. Cum la sfarsitul anului 2023 va expira termenul limita pentru montarea ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza suprafata radianta? mirelademian mirelademian Va rog sa ma ajutati. Vreau sa stiu cum se calculeaza suprafata radianta. Asociatia imi spune ca depasesc suprafata radianta permisa apartamentului meu cu 39%. ... (vezi toată discuția)
Modificare/intrerupere teava comuna de aerisire a coloanelor 61dan 61dan Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, la ultimul etaj intr-o garsoniera. Prin camera trece conducta de aerisire a coloanei de unde se alimenteaza ... (vezi toată discuția)