avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Dubla impunere de Cass?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Dubla impunere de Cass?

Am avut un contabil tare deștept , care îmi spunea tot timpul sa declar dividende in fiecare an în martie . Ok 2018 am luat 30000-5% taxe , limita fiind ff aproape de 12 salarii . In 2018 asta . Casa de plata 2500 lei , deși avea, platit și [e CIM In paralel.

Dubla impunere de Cass, ,aveam și salariu peste medie. Acum , dividendele sunt trecute investii din start ? Ceva nu e in regula cu dubla taxare, ce demersuri trebuie sa fac pt a face cerere restituire?

Am declarat doar fiind grăbit de o situație dar acum doresc sa nu fiu prejudiciat de stat cu aceasta șuma , pt că nu e singurul an în care am platit la dublu impozitul .
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 21:46, 25 Ianuarie 2022
Nu este vorba de dubla impozitare ...desi o percepi asa. Salariul e o treaba - si de aici impozitul pe salariul. Vaniturile suplimentare pe care doresti sa le scoti din firma - le scoti sub forma de dividende si de aici setul 2 de impozite. Sa ajustezi din spate - nu prea vad cum. Adica vii peste 4 ani si spui ca tu nu mai iei banii din firma si vrei sa recuperezi impozitele platite - cam greu de demonstrata, mai ales dc ai retras banii din firma + sunt o gramada de hartii facute intre timp, situatiile financiare anuale inregistrate la anaf cu alocarea banilor pe dividende. Trecutul e cam trecut. Vorbeste cu contabilul tau pentru inchiderea anului 2021.
Nu , tu nu percepi ce insea,na dubla impozitare deși afirmi același lucru . Pt ce trebuie sa dau de doua ori Casa pe aceeași pf dar nu se numește sub;a impozitare ? Beneficiezi de servicii
duble ? veniturile din dividende sunt deja la a treia impozitare despre ce vorbim., Stam și facem teoria chibritului cu contabili care nu percep chestiuni de baza .

DanielaGiurgea a scris:

Nu este vorba de dubla impozitare ...desi o percepi asa. Salariul e o treaba - si de aici impozitul pe salariul. Vaniturile suplimentare pe care doresti sa le scoti din firma - le scoti sub forma de dividende si de aici setul 2 de impozite. Sa ajustezi din spate - nu prea vad cum. Adica vii peste 4 ani si spui ca tu nu mai iei banii din firma si vrei sa recuperezi impozitele platite - cam greu de demonstrata, mai ales dc ai retras banii din firma + sunt o gramada de hartii facute intre timp, situatiile financiare anuale inregistrate la anaf cu alocarea banilor pe dividende. Trecutul e cam trecut. Vorbeste cu contabilul tau pentru inchiderea anului 2021.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de servicii: srl, ii, sau contract pf? nigerart nigerart Am un SRL, cu activitatea suspendata pe 3 ani. Perioada expira peste 1 luna. Primaria unei comune din alt judet, imi da o suma (considerabila) pentru o lucrare ... (vezi toată discuția)
Cum declar bani primiti din firma offshore? offoffon offoffon Am avut o firma offshore pana in 2018. Am inchis firma si am scos banii. As dori sa stiu care este metoda legala de a declara acesti bani? Am inteles ca pot ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe dividende? bogmun bogmun Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: - firma x infiintata in 2016 detine firma y in proportie de 100% - firma y infiintata in decembrie ... (vezi toată discuția)