avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua! Am achizitionat o masina sh care are ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua! Am achizitionat o masina sh care are probleme la motor, ...

Buna ziua! Am achizitionat o masina sh care are probleme la motor, de la o societate comerciala din Bucuresti.La cumparare nu s-a putut identifica defectul,el manifestandu-se dupa cativa km parcursi. Am cumparat-o in data de 03-01-2022 si am anuntat societatea ca masina are probleme la motor in data de 06-01-2022. Mi s-a emis factura cu suma data(24500lei).Am fost la service autorizat de mi s-a emis o nota de constatare cu problema motorului, am luat legatura cu cei de la firma care mi-au vandut masina si le-am zis ca vreau sa returnez masina si sa mi se restituie contravaloarea data datorita problemei cu motorul. Tin sa precizez ca NU m-a informat nimeni cum ca masina ar avea probleme si ca nu am parcurs decat 300km cu masina,adica 220km drumul spre casa si drumul la registrul auto. Cum pot face sa-mi recuperez banii dati pe autoturism? Intre timp eu am mai investit circa 2000lei in revizia si cartea de identitate a masinii. Am vreo sansa sa-mi recuperez si banii astia, daca am facturile la tot ce am investit? Va rog sa ma ajutati cu niste informatii referitoare la cazul meu! Va multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2022
cosminwon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Av. Caldarariu Ioana-Roxana , utilizator 16:20, 7 Ianuarie 2022
Bună ziua ! Ați putea introduce o acțiune în rezoluțiune pentru vicii ascunse (acțiune redhibitorie). Dacă o astfel de acțiune este admisă de instanță, vânzătorul va primi înapoi lucrul vândut și va restitui cumpărătorului prețul primit și cheltuielile vânzării suportate de cumpărător. Pentru un răspuns potrivit speței dumneavoastră, vă recomand să consultați un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina din 2013 de la o pers juridica si am constatat ca e defecta catalin dumitrescu catalin dumitrescu buna ziua. acum 3 saptamani am cumparat o masina cu factura fiscala de la o pers juruduca, care aduce masini de afara. dupa ce am mers cu ea 350 km s-a aprins ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina care a fost lovita, proprietarul actual stiind asta. avand martori pot castiga in instanta? dimamonicaelena dimamonicaelena Buna seara! Am cumparat o masina care a fost lovita. Primul proprietar , pe care l-am contactat dupa ce am luat masina mi-a spus ca el a avut accident cu ... (vezi toată discuția)
Autoturism vicii ascunse LgOvMihai LgOvMihai Buna ziua. In data de vineri 6.12.2019 am fost la Cluj pt achizitionarea unui autoturism trecut pe numele sotiei vanzatorului. Masina fusese cumparata de ... (vezi toată discuția)