avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata si mama au luat-o in intretinere pe bunica mea, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata si mama au luat-o in intretinere pe bunica mea, dar tata ...

Tata si mama au luat-o in intretinere pe bunica mea, dar tata a murit iar eu sunt domiciliata in strainatate. Dupa moartea tatalui meu, am preluat eu parte din casa bunicii pe care o avea el.
Sora mamei spune ca eu trebuie sa renunt la partea din casa bunicii pentru ca eu nu o intretin pe bunica fiind in strainate. Plus ea s-a mutat in casa bunicii acum doi ani deci ea spune ca ea si mama o intretin pe bunica acum. (Desi tata a avut grija de ea 20 de ani inainte de a muri)
Eu sunt de acord sa se faca jumate jumate (deci sa ia matusa fumate ca si cum s-ar sterge documentul de intretinere) dar vreau sa stiu daca e vreo lege care spune asa ca daca esti in strainatate nu pot prelua intretinerea. Matusa ne ameninta cu judecata etc daca nu facem jumate jumate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:45, 9 Ianuarie 2022
parintii dvs erau divortati ? nu va intelegeti cu mama ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, parintii au fost impreuna tot timpul - tata a avut cea mai mare grija de bunica pana a murit el, desi nu era mama lui. Cu mama ne intelegem foarte bine, doar cu matusa si familia e problema - mama nu poate trai cu ei, ba ii aduc caini mari in curte si ii e frica sa iasa afara, ba ii umplu coridoarele cu mobile vechi de la alte case; i-au luat masina lui tata dupa ce a murit ca altfel nu vroiau sa o duca pana la cimitir la tata o data pe saptamana (ei aveau deja 2 masini si au 5-6 alte case plus cateva apartamente). Vor sa preia cat mai mult din casa cu bunica - si ii fac viata lui mama grea zi de zi.

Nu inteleg de ce vor neaparat si pun presume imensa pe mama sa faca cota jumate jumate la casa - are cumva mama ceva avantaj legal avand acuma majoritatea? Daca iau ei majoritate, vor avea ei control asupra casei - cand se vinde, la cine, cine semneaza, etc? Unchiul si varul meu stiu toate astea, dar noi nu stim nimic...

Va multumesc!
stau impreuna ? ce cauta matusa in casa parintilor dvs? sau bunica o vrea acolo pe fiica sa ?
banuiesc ca batrana are drept de uzufruct.
asteptati sa moara batrana si apoi vedeti ce urmeaza. nici vb sa ia matusa ceva, tatal a ingrijit-o si acum o ingrijeste mama care e celalalta parte datoare cu ingrijirea.
dupa moartea bunicii, matusa poate ataca donatia si sa dovedesca ca batrananu a fost ingrijita, ar fi bine ca mama sa isi faca probe.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora bunicului meu mi-a donat o casă cu condiția s-o îngrijesc, obligație de care m-am achitat. acum fratele meu îmi spune că mă dă în judecată, poate ataca donația? crisaly17 crisaly17 Bună ziua! Povestea mea este următoarea: Mama mea a refăcut casa mătușii sale(sora bunicului),care nu avea alți moștenitori, nu a fost ... (vezi toată discuția)
Obligatii si drepturi cu privire la mostenire raluk25 raluk25 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: mama mea a decedat in urma cu cateva luni. Ne-a ramas drept mostenire mie (22 ani ), fratelui meu (18 ani) si ... (vezi toată discuția)
Succesiune, posibilitate conservare investitie alexandras2101 alexandras2101 Poate fi anulata o succesiune? Acum 30 de ani, bunica si bunicul au construit o casa pentru matusa (fiica lor), dar care a ramas pe numele bunicii. Apoi, ... (vezi toată discuția)