avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reînceperea activității
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reînceperea activității

Buna ziua! Se poate sa te angajezi atâta timp cât primești indemnizație?Am înțeles ca este posibil, dar fără a se depășii un plafon, dar nu stiu sigur dacă este asa.Mentionez ca mai am 3 luni de indemnizație, as dori sa ma angajez(salariul este mic), dar vreau sa fiu lamurita dacă este posibil sa primesc și indemnizația.Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 25 Martie 2022
Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza..... . echivalent a 520 lei net/luna - 889 lei brut/luna - echivalentul unui c.i.m. cu 58 ore/luna .
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Și cum se calculează pentru aceste 3-4 luni cât mai am indemnizația? Pot realiza întreaga ssuma de 6250lei sau se calculează echivalentul lunilor rămase, de exemplu 520 lei X 3,4 luni.
Întreb deoarece “salariul” este pe baza de comision și pot face mai mult sau mai puțin de 520x 3,4 luni..
Se imparte la lunile cat mai aveti CCC ...
Multumes frumos! Îmi puteți specifica articolul din lege in caz ca am probleme la primarie sa le arat? Mentionez ca ei au spus ca nu am deloc drept de munca….deci nu sunt prea bine informați..mulțumesc!
OUG 111/2010
art.16
...
(3) Prin excepție de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizației pentru creșterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptățită se află în una sau mai multe dintre următoarele situații:
a) primește diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creșterea copilului, altele decât cele rezultate din desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu;
b) primește indemnizații în calitate de consilier local sau județean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației stabilit la art. 2 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata!sunt in concediu crestere copil.as putea fi angajata ... #mamadedoi #mamadedoi Buna dimineata!Sunt in concediu crestere copil.As putea fi angajata cu norma de 2 ore fara a-mi fi afectata indemnizatia?Stiam ca exista un plafon de realizare ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 89/2019 reguli indemnizatie ancaLuc ancaLuc In ce conditii este posibil sa angajez o persoana care beneficiaza de indemnizatie de crestere a copilului, fara ca aceasta sa piarda dreptul de a beneficia de ... (vezi toată discuția)
O angajata cu contract de munca suspendat (cic), poate avea un alt contract activ? cecilia.ciobanu cecilia.ciobanu o angajata are contract de munca suspendat, pentru CIC. Putem face un nou contract de munca, pe aceeasi companie, pe alta functie, pentru o perioada ... (vezi toată discuția)