avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Intampin urmatoarea problema. Am depus ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Intampin urmatoarea problema. Am depus actele pentru ...

Buna ziua. Intampin urmatoarea problema. Am depus actele pentru primul act de identitate pentru fiul meu care tocmai a implinit 14 ani.
La momentul depunerii am intrebat functionara cum trebuie sa procedam cu procura pentru ridicarea actului, intrucat noi nu vom fi in tara: eu ca parinte imputernicesc persoana, sau fiul meu ca si titular al actului? Functionara imi raspunde ca trebuie sa fac procura in numele meu, dar sa precizez ca trebuie sa ridice actul minorului. Insa la momentul prezentarii la ghiseul de eliberari acte a persoanei imputernicite, functionarul refuza eliberarea pe motiv ca procura trebuia facuta in numele fiului (14 ani). Bineinteles, functionara de la depuneri nu mai recunoaste nimic din ce a declarat initial. Am rugamintea sa imi spuneti care este actul normativ care prevede ca un minor de 14 ani poate imputernici o persoana majora. Precizez ca nici notarul public unde am facut procura nu a fost de acord sa faca asemenea act in numele unui minor. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: c-elian , utilizator 01:37, 15 Ianuarie 2022
In primul rand adresati-va juristului primariei. Apoi unui executor judecatoresc pentru a pune in executare procura.
Nu este in masura ca un functionar public sa judece actul notarial. El este obligat sa-l puna in aplicare.
In ultima instanta ajungeti la judecata.
Puteti sa-i faceti plangere penala pentru abuz in serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot folosi de curatela pentru a-i face buletin nepotului minor ? andriana11 andriana11 Buna ziua, Daca am o curatela data de primaria municipiului in care locuiesc ,in care este stipulat faptul ca reprezint ineresele minorului(adica al nepotului ... (vezi toată discuția)
Procura revocata.... mariusstm mariusstm Am marea rugaminte de a ma sfatui in ceea ce urmeaza sa va spun...In urma cu 6 ani am dorit sa achizitionez un teren agricol. am platit suma integral dar fiind ... (vezi toată discuția)
Procura la consulatul roman de la roma antinea antinea Buna ziua! Astazi sotul meu a mers la consulat pentru efectuarea unei procuri pentru fiul nostru in varsta de 13 ani.El a cerut ca in aceasta procura sa se ... (vezi toată discuția)