avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... 1. La împlinirea vârstei legale de pensionare , ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

1. La împlinirea vârstei legale de pensionare , trecerea de ...

1. La împlinirea vârstei legale de pensionare , trecerea de la pensie anticipată parțială la pensia de drept se face automat sau trebuie să le " amintești " celor de la Casa de Pensii ?
2. De asemenea , la trecerea de la pensia de boală de gradul III la pensia de drept , în conformitate cu reducerea legală pentru munca în condiții de grupa I , trebuie să depui cerere ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:19, 13 Ianuarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ambele cazuri potrivit legii, trecerea se face din oficiu.
Totusi, o atentionare a casei locale, nu strica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta brezan brezan Buna ziua. Sunt nascuta in 09.03.1958. In urma cu 2 ani am iesit la pensie anticipata fara penalizare dupa 39 ani de munca. Anul acesta, la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)
Am 64 ani si 8 luni m-am pensionat anticipat la 60 de ani , am ... vasilebin vasilebin Am 64 ani si 8 luni m-am pensionat anticipat la 60 de ani , am 4 ani si 6 luni de grupa 2 , conform cu legea 215/2019 se acorda o reducere de 1 an si 4 luni , ... (vezi toată discuția)
Variante de pensionare linualin linualin Va supun atentiei urmatorul caz: Socrul meu implineste 60 de ani in luna martie 2010, cand doreste sa iasa la pensie din cauza serviciului mult prea ... (vezi toată discuția)