avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... preluatori firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

preluatori firme

ce se intampla cu firmele preluate si in ce masura vor fi afectati vanzatorii
ce masuri ar trebui sa ia un vanzator inainte de a da in preluare o firma pt ca viitorul sa nui rezerve surprize neplacute
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:36, 13 Ianuarie 2010
Cu cesiunea de parti sociale si schimbarea sediului, vanzatorii nu vor fi afectati.
am o datorie catre banca reprezentand rata lunara pt terenul pe care este amplasata societatea
daca preluatorul nu va plati rata in continuare nu voi fi eu afectat
eu ar trebui sa cer bancii sa ii accepte pe noii proprietari ca platitori
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
gabriel_mg, utilizator
Terenul pe care este amplasat sediul social al societatii este proprietatea societatii?Daca da, atunci acesta trebuie vandut inainte de a cesiona partile sociale ale soc, daca nu, trebuie informati exact cei ce doresc sa preia soc, daca sunt de acord, atunci nu este nici o problema, ptr ca prin ctr de cesiune parti sociale, ei preiau firma cu totul, inclusiv cu datorii...chiar si la furnizori, la stat,etc.Cata vreme ati cesionat-o nu mai aveti nici o grija, ar mai fi cateva probleme, in functie de cetatenia celor ce preiau firma, puteti detalia?
mai in detaliu terenul este luat cu credit ipotecar dintr-o banca din ro
ma gandesc ca poate banca nu ar accepta noi proprietari ca si garanti(nu cunosc exact termenul)si sa fiu eu tras la raspundere daca acestia nu vor mai plati in continuare . alte datorii la stat nu am
si am auzit tot felul de scenarii despre firmele de preluari ,oare ar trebui sa am incerdere intruna?
Parerea mea e ca n-ar trebui sa aveti incredere. Ia ganditi-va, dvs v-ati asuma benevol datoria altcuiva? Nu, deci e altceva la mijloc.

Depinde mult si de contractul de credit+ipoteca pentru teren. In mod normal banca nu trebuie sa isi dea acordul pentru schimbarile in structura asociatilor societatii debitoare, insa daca o asemenea conditie e prevazuta in contract, atunci ea este valabila. Apoi, conteaza si daca dvs sunteti garant, codebitor sau altceva in contractul respectiv, pentru ca va veti pastra aceasta calitate indiferent ce se intampla cu societatea. Nu in ultimul rand, daca asociatii au raspundere limitata, nu acelasi lucru se poate spune si despre administratori. Daca ati fost si/sau sunteti si administrator, atunci nu va veti putea niciodata eschiva pentru operatiunile de dinaintea incetarii acestui mandat.

Alte discuții în legătură

Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Credit pe firma bigu4u bigu4u Suntem 2 asociati in firma si dorim sa luam un credit pe firma doar ca acest lucru nu e posibil deoarece celalalt partener a avut un credit pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Cesiune aka.fg aka.fg BUNA SEARA, AM O INTREBARE SI ANUME DACA LA O CESIUNE, CAND DIN CEI DOI ASOCIATI UNUL CESIONEAZA CELUILALT,CEL RAMAS PREIA SI ACTIVUL SI PASIVUL AUTOMAT?, SAU ... (vezi toată discuția)