avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla cu actele de proprietate dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla cu actele de proprietate dupa schimbarea numelui?

Mi-am schimbat numele si apartamentul il am pe numele avut anterior. Unde trebuie sa schimb si ce trebuie sa fac pentru ca in momentul in care decid sa il vand sa nu am probleme? Am intrebat la notar daca trebuie sa schimb numele in contract si mi-a spus ca nu, ca se pastreaza numele avut la momentul achizitiei dar ca trebuie sa fac modificarea in cartea funciara. Aveti idee cum se face sau la ce se refera?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Silvia@Maria , utilizator 10:42, 21 Ianuarie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actele nu se modifica după cum își schimba părțile numele. Asa rămân.
În act este menționat cnp-ul dvs, care este un element de identificare neschimbat.
Nu trebuie sa faceți nimic.
Dacă se va pune vreodată problema de a vinde/dona sau încheia un act juridic referitor la imobil, veți prezenta dovada numelui actual cu certificatul de căsătorie/hotărârea de divorț etc, după caz.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult pentru raspus!
Nu imi dadusem seama de cnp. Aveti dreptate, acela ramane neschimbat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie blackjack87 blackjack87 Buna ziua, Doresc sa-mi schimb numele de familie. Motivul este ca am un nume urat, greu de pronuntat de catre un strain, si munca mea presupune interactiune ... (vezi toată discuția)
Act romanesc obligatoriu? bndna bndna Locuiesc in italia. Am dubla cetatenie. Vreau sa imi vand casa din Romania unde stau parintii mei dar in afara de certificatul de nastere nu mai am acte ... (vezi toată discuția)
Preschimbare nume acte mostenire MariaEnumeleMEU MariaEnumeleMEU Buna ziua.Ma numesc Maria Popescu dupa ce m-am casatorit acum 2 ani si am luat numele de familie al sotului.Am mostenit un apartament dupa decesul tatalui meu ... (vezi toată discuția)