avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen solutionare contestatie raport de control
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen solutionare contestatie raport de control

Buna ziua,
In cat timp se raspunde/solutioneaza o contestatie la un raport de control al casei de asigurari de sanatate, dupa prevederile legale?
Un raport de control, indiferent de institutia care-l elibereaza poate fi considerat un act administrativ?
Ce se intampla/ce poate face partea vatamata in cazul in care institutia publica nu raspunde contestatiei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 26 Ianuarie 2022
Contestarea in contencios administrativ a proceselui-verbale de control, potrivit Legii nr. 554/2004. In acest sens:
- se va solicita institutiei sau autoritatii ierarhic superioare reexaminarea si revocarea, in tot sau in parte, a actului emis cu incalcarea drepturilor si intereselor legitime.

- dupa raspunsul primit se va formula si depune actiunea in contencios administrativ la Tribunalul - Sectia Contencios administrativ de la domiciliul reclamantului sau cel de la domiciliul/sediul paratului.

Procesul verbal de control poate fi contestat in conditiile art.1 si 7 din Legea 554/2004, si anume :
art.7 alin.1 : Înainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autoritătii publice emitente sau autoritătii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un proces-verbal de control incheiat de itm la o institutie , ... dana manea dana manea Un proces-verbal de control incheiat de ITM la o institutie , prin care s-au lasat masuri pentru a fi duse la indeplinire, poate fi poate fi revocat ? In ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta un raport itm augustin39 augustin39 unde se poate depune o contestatie al unui raport facut de itm in urma unui control facut in urma unei sesizari al unui angajat cu privire la unele neregulila ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un proces verbal de control de la itm ploiesti, ... MIOARA GHERGHICEANU MIOARA GHERGHICEANU Buna ziua, Am un proces verbal de control de la ITM Ploiesti, plus anexa de constatare si proces verbal de sistare oprire din functiune a echipamentelor de ... (vezi toată discuția)