avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie renuntare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie renuntare mostenire

Soacra mea locuieste in casa parintilor sotului ,toti fiind decedati de multa vreme (socrii si sotul). Nu s-a facut succesiunea dupa ei dar sotia s-a inteles cu sora ei si aceasta vrea sa renunte la dreptul ei succesoral .Se poate face o declaratie la notar in acest sens si daca da ,aceasta este o procedura sigura,in sensul de a nu mai putea fi atacata ulterior?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:16, 28 Ianuarie 2022
In cadrul procedurii de dezbatere a succesiunii, se vor prezenta toti mostenitorii la notar si cei care renunta vor declara acest lucru in fata notarului.
Declaratia de renuntare la succesiune se face numai la notar. Declaratia se poate da si inainte de dezbaterea succesiunii, la orice birou notarial, urmand a fi prezentata ulterior, impreuna cu celelelte documente.
Nu este obligatoriu ca persoanele care renunta sa mai vina personal in ziua in care se dezbate mostenirea.
Cine sa o atace si de ce?
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2022
raluk0207, utilizator
Ma gandeam la situatia in care cel care a dat declaratia de renuntare la succesiune se razgandeste.
Multumesc pentru explicatii!
Renunțarea poate fi revocata de cel care a dat-o numai dacă moștenirea este în termen (adica nu s-a împlinit 1 an de la deces), iar succesiunea nu a fost acceptata de alți moștenitori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu mostenirea anechitei anechitei in anul 2004 ,in urma decesului socrului meu , soacra a solicitat din partea noastra o imputernicire notariala pentru renuntarea la mostenire in favoarea ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune camelia73 camelia73 buna seara,am o nelamurire referitor la deschiderea succesiunii.Soacra mea a cumparat in 1993 un apartament ,in act este trecuta singur proprietar dar era ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, consecinte renuntare la mostenire vicente73 vicente73 Buna seara.In urma cu 9 luni a decedat tatal meu.Santem doi frati si mama.Noi am stabilit de comun acord ca nu dorim nimic din bunurile care au apartinut mamei ... (vezi toată discuția)