Buna ziua, situatia sta in felul urmator. Sunt persoana fizica, fara vreo firma deschisa. Recent voi incheia un contract de colaborare cu o firma din portugalia, in care voi presta servicii de acasa (legate de it, 6201, 6202, scriu codurile pentru a intelege mai bine). Practic voi lucra ca un angajat, cu program fix, 40 de ore pe saptamana. Ei ma vor plati lunar cu o suma fixa (suma ce poate creste odata la 6 luni), ca ei sa ma plateasca ei au nevoie din partea mea de un numar de taxe asociat mie (CNP sau RO spre exemplu) pe care-l vor mentiona pe o factura lunara (pentru salariu), eu prin asta inteleg ca va trebui sa-mi infiintez propria societate (SRL sau PFA), si ca factura sa fie facuta pe firma mea.
Intrebarea mea este, trebuie obligatoriu sa-mi infiintez o societate si aceasta sa apara pe factura, sau pot folosi CNP-ul ca si Numar de Identificare pentru Taxe (adica cel care va aparea pe factura cu salariul), si eventual sa completez un formular ceva lunar/anual pentru a plati obligatiile fiscale (impozit venit/profit..)?