avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA servicii IT
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA servicii IT

Buna ziua,

M-ar interesa o solutie pentru ca sotia mea sa-si poata infiinta un PFA norma de venit neplatitor de TVA, pentru a executa servicii de consultanta IT, dar nu a terminat o facultate de profil sau nu are nici un curs in acest sens.

Aceasta conditie pt infiintarea unui PFA - servicii IT este valabila doar pentru alegerea activitatii principale a firmei sau poate avea ca activitate principala orice, dar la activitati secundare sa intre 6202 - Acitivtati de consuiltanta de exemplu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: afaceriiolden , utilizator 15:29, 30 Noiembrie 2011
Vi se va da doar un cod caen pentru acel pfa. Se accepta acte de studii sau de calificare,atestate.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
george-neagu, moderator
"Vi se va da doar un cod caen pentru acel pfa." Asta se intampla la infiintarea oricarei forme juridice. Ce ati vrut de fapt sa spuneti?

Sotia a terminat Administratie publica - ASE. I se accepta diploma de licenta pentru infiintarea PFA cu care sa poata presta servicii de consultanta IT?
Pentru pfa va puteti alege doar un cod caen. Firmele de genul srl pot avea mai multe.
Eu am in momentul de fata PFA tot norma de venit (am facultate de profil IT) si am ca activitate principala 6202. Iar ca activitati secundare: 6201, 6203, 6209,6311.

Iar intrebarea care ma macina pe mine cel mai mult tot nu a fost atinsa:
Poate o persoana cu o diploma de licenta de Administratie publica - ASE (in acest caz) sa presteze servicii informatice de consultanta pe PFA?
Daca da, ce activitati principale / secundare trebuie sa aiba PFA, si in ce conditii se poate infiinta acest PFA, stiind ca acea persoana NU poate aduce nici un document care sa ateste pregatirea in IT?
teoretic nu. insa un raspuns sigur vi-l poate oferi registrul comertului care face procesarea documentelor.

cand am facut inregistrarea si chiar la modificarea de caen rev.2, functionarii respectivi s-au uitat foarte atent ca toate codurile caen cerute de mine sa aibe legatura cu diploma pe care am prezentat-o

Alte discuții în legătură

Acte studii pentru infiintare pfa cmf139 cmf139 Buna seara, Va rog daca aveti amabilitatea si timpul disponibil sa ma indrumati si pe mine, pentru ca nu am reusit sa gasesc detaliile necesare pe ... (vezi toată discuția)
Pfa in it (caen 6202) TomSlayer TomSlayer Buna ziua, as dori sa devin pfa in domeniul web (cod caen 6202) Dupa o vizita la Registrul comertului am aflat ca am nevoie de un act de certificare al ... (vezi toată discuția)
Infintare pfa cod principal si secundar ariaint ariaint Inteleg ca se stabileste un cod principal si se pot adauga si coduri secundare , intrebarea este cate astfel de coduri secundare se pot pune 1,5, 10 etc.. este ... (vezi toată discuția)