avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere ...

Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei maxime admise si pe data de 01 februarie am sustinut testul de verificare a cunostintelor pe care l-am promovat pot sa mai beneficiez de reducerea de 60 de zile cum era mentionata in legea veche avand in vedere ca permisul a fost suspendat pe legea veche sau se aplica prevederile noii legi si beneficiez de reducere de numai 30 de zile? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: AbgaeSamtak , utilizator 17:43, 10 Februarie 2022
Nu există vreo lege nouă în vigoare, ultimele modificări legislative vor intra în vigoare pe 27 februarie.

26.Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
Articolul III
Dispozițiile art. I pct. 10-12, 14-21, 25, 28 și 35-38 intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentei ordonanțe.
Articolul IV
Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu cele aduse prin prezenta ordonanță, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, după aprobarea acesteia prin lege, dânduse textelor o nouă numerotare.
Din Ordonanta rezulta ca pct. 26 nu intra in vigoare peste 30 de zile. Asta inseamna ca se aplica din momentul publicarii in M.O.
Ma intreb daca fapta a fost comisa pe legea veche si testul de verificare al conostinelor sa sustinut dupa intrarea in vigoare a noii legi care este perioada de reducere a suspendarii 30 sau 60 de zile?
Conteaza cind a fost savirsita fapta, nu cind s-a dat testul.
Cei de la politie au spus ca se tine cont de cand s=a dat testul fiind aplicabile noile reglementari.
Fapta e constatată într-un PV de contravenție când era în vigoare legea veche. Perioada dvs. de suspendare a început când era în vigoare legea veche, deci aceea trebuie aplicata. Legea nouă nu se aplica retroactiv. Testul îl puteați da numai după ce a început perioada de suspendare, în maxim 30 de zile. Conteaza când a început acest interval.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2022
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. la data de 16.01.2021 mi-a fost suspendat permisul ... Tanas56 Tanas56 Buna ziua. La data de 16.01.2021 mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile pentru depășirea limitei de viteza și depășirea pe linie continua. În ... (vezi toată discuția)
Dacă am permisul suspendat pen 90 de zile si am luat redobandirea ... catalinciprian catalinciprian Dacă am permisul suspendat pen 90 de zile si am luat redobandirea când iau permisul peste 60 sau 30 zile ? De cand mi sa suspendat permisul sau de când am ... (vezi toată discuția)
Articolul 221 din regulamentul rutier este valabil in conditiile ... crys001 crys001 Articolul 221 din regulamentul rutier este valabil in conditiile aplicarii noului cod rutier di 2024?Concret mi s-a retinut permisul 90 zile pentru neacordare ... (vezi toată discuția)