avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Se da urm situatie. 2 surori si o mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Se da urm situatie. 2 surori si o mama batrana. Una ...

Buna ziua. Se da urm situatie. 2 surori si o mama batrana. Una dintre surori decedeaza acum 2 ani. Inainte, in casa de la tara se mutase sora ce intre timp a decedat cu sotul. Dupa moartea ei a ramas sotul sa o ingrijeasca pe mama batrana. Cealalta sora ramasa, fiind vaduva si cu probleme de sanatate a mers cate 2 saptamani pe luna sa aiba grija de batrana. Acum, dupa 2 ani de " naveta" i s a spus ca nu a mers lunar cate 2 saptamani sa isi ingrijeasca mama. Situatia e tensionata si la casa de la tara. Discutiile cu ginerele( cumnatul) sunt limitate intrucat se ajunge la cearta pt diverse motive..intrebarile sunt:
1 batrana avand acum 94 ani se mai pot face acte de impartire a casei? Dupa moartea batranei nu se vor putea intelege partile intre ele...
2. In caz de succesiune cum se imparte casa( sora decedata avand un fiu)?
Ne temem ca sora ramasa neavand bani nu va putea sa si despagubeasca cumnatul si va ramane fara nimic( si nici nu va fi despagubita din motiv de rautate) .
Categoric cumnatul va ramane bine mersi in casa.
Ce putem face?
Multumim din suflet pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 15:09, 3 Februarie 2022
casa parinteasca se imparte pe din 2, sora o parte si copilul sororii o alta parte.
Buna ziua!
Acum, având în vedere vârstă mamei de 94 de ani, nu se pot face acte pentru casa, vorbind la modul obiectiv!
După decesul mamei, nepotul de sora( predecedata) și sora in viață vor împărți jumătate/ jumătate casa respectiva, fie în mod amiabil la notariat, fie, daca nu se înțeleg, apelând la instanta de judecata!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dumbogdan_16 dumbogdan_16 Bunaziua, am si eu o nelamurire.Trebuie sa ma prezint la o succesiune la care o batrana a decedat fiind sora cu mama mea .Batrana a avut o sora si un ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul tatalui meu care s-a recasatorit Andrei.V.M Andrei.V.M Tatal meu a murit, era recasatorit de 25 ani cu o doamna (mama vitrega) impreuna cu care au construit o casa si au dat nastere surorii mele. De curand a murit ... (vezi toată discuția)