avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara In anul 2003 sa luat hotărârea ca scara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara In anul 2003 sa luat hotărârea ca scara noastră ...

Buna seara
In anul 2003 sa luat hotărârea ca scara noastră să se despartă din asociația mare și să se creeze o asociație singura.Au fost alegeri în care sa votat presedintele in persoana mea un vicepreședinte și un comitet.Din motive personale mi-am depus demisia tot în același an.Acum vine administratora pentru crearea Spațiului Virtual eu figurez la ANAF că președinte,menționez că între timp sau semnat state de plata sau făcut reparații.Acum întrebarea mea este după depunerea demisiei la asociație cine trebuia să convoace adunarea generala etc eu depunind demisia din motive personale.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:23, 19 Februarie 2022
sa vorbeasca cu presedintele actual si sa-i faca imputernicire notariala...sau sa se duca presedintele personal impreuna cu decizia AG de numire a lui si de obicei o iau in considerare cei de la ANAF
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 adunarea generala poate fi convocata de catre presedinte,de comitetul executiv sau de minimum 20% dintre membrii proprietari
ma indoiesc ca a functionat asociatia timp de aproape 20 de ani, fara presedinte
Precum am scris citiva ani statele de plată au fost semnate de vicepresedinte,de un an jumătate administratora a pus un vecin sa semneze statele de plata că și presedinte,in aceasta perioadă sau făcut reparații o intervenție la acoperiș,curățenie pe casa scării,refacere trepte intrare.Mentionez că în această perioadă nu a fost nici o adunare, nimic.Acum din vor să facă spațiul virtual mă cheamă să fac împuternicire administratori că eu figurez la ANAF.Din punctul meu de vedere administratora a greșit enorm și acum vrea sa scoată castanele din foc cu mîna mea.Nu cumva in maxim trei luni de la demisia mea trebuiau să se facă alegeri.Cine poate fi tras la răspundere?administratora vine și zice că eu trebuia sa fac alegeri eu fiind mai mult plecat din localitate motiv pentru care a demisionat.

hob a scris:

ma indoiesc ca a functionat asociatia timp de aproape 20 de ani, fara presedinte

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact, Dvs. in momentul demisiei, trebuia sa va ingrijiti sa convocati o AG cu ordinea de zi: completarea numarului de membri ai comitetului executiv si sa se aleaga un alt presedinte.
Nota: - nu exista functia de vicepresedinte!
Acum daca are nevoie de semnatura dvs. pentru a accede la SPV, asta este, dar poate semna unul dintre membrii com. ex., dar de rezolvat total demisia dvs. trebuie sa o rezolvati personal. Are dreptate administratora si nu are nimic de-face faza cu scoaterea castanelor din foc...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Realegere comitet executiv? goby goby In martie 2014 am avut ad. gen de alegeri. Comitetul Executiv este format din trei persoane:presedinte, vicepresedinte , membru.Nr. membrilor in CE este de 3 ... (vezi toată discuția)
La ce documente de la asociatia de proprietari se ataseaza demisia presedintelui de asociatie? cornelia08 cornelia08 Ma intereseaza daca cererea de demisie a presedintelui de asociatie se inregistreaza intr-un registru al asociatiei si la ce documente se ataseaza dupa ... (vezi toată discuția)
Presedintele de asociatie tavy73 tavy73 suntem o asociatie nou infiintata.la adunarea generala a fost ales acelasi presedinte care a fost si inainte.toate bune pana la transformare.atunci toti cei ... (vezi toată discuția)