avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce coduri CAEN sunt necesare pentru vanzarea de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce coduri CAEN sunt necesare pentru vanzarea de aplicatii mobile pe Google Play? Cand trebuie sa declar venitul?

Am dezvoltat o aplicatie mobila pentru android si am publicat-o in magazinul de aplicatii Google Play contra sumei de $1.

1. Toate veniturile intra in conturile Google. Atata vreme cat eu nu retrag nimic de la Google catre conturile proprii, am vreo obligatie de a declara ceva (desi exista sume disponibile de retras, dar in contul Google)?

2. Pentru cand se strang suficienti bani din vanzarea aplicatiei am de gand sa incasez cu un PFA, ce cod CAEN se potriveste cel mai bine? 4651 s-ar potrivi?

3. Avand in vedere ca eu am dezvoltat aplicatia pentru mine initial si mai apoi m-am hotarat sa o pun si la vanzare, este necesar sa am cod caen special pentru dezvoltare software declarat pe firma? Sau este suficient codul caen pentru vanzare software?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2022
Catalin9871, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalin9871 , utilizator 09:55, 17 Februarie 2022
1. contul Google este similar unui cont bancar; daca puteti retrage banii oricand, atunci ei trebuie declarati
2. 4741 este codul corect
3. trebuie sa aveti si cod CAEN de dezvoltator, nu doar de vanzator
Multumesc pentru raspuns.
Sunteti sigur in legatura cu punctul 1?
Intreb pentru ca peste tot gasesc cazuri de intrebari cu facturi emise dar neincasate inca si toti sugereaza sa nu fie trecute pe declaratia unica avand in vedere ca nu s-au incasat. M-am gandit ca se aseamana putin, dar n-am reusit sa gasesc in lege.

adriandimitriu a scris:

1. contul Google este similar unui cont bancar; daca puteti retrage banii oricand, atunci ei trebuie declarati
2. 4741 este codul corect
3. trebuie sa aveti si cod CAEN de dezvoltator, nu doar de vanzator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen pt vanzare software ?!? avo7 avo7 Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu o informatie privind codurile CAEN? M-ar interesa pentru marketing si vanzari software, care este codul CAEN ? Conteaza ce ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru dezvoltare și închiriere unui produs software propriu norbertfogarasi norbertfogarasi Ce fel de cod CAEN am nevoie pentru dezvoltare și închiriere unui produs software propriu? Software-ul va fi încărcat pe Google Play și Apple ... (vezi toată discuția)
Cod caen 7311 sau 7312 freebielabs freebielabs Am venituri din publicitate pe dispozitive Android pe care vreau sa le fiscalizez printr-un PFA. Mai concret: - firma din strainatate serveste reclamele care ... (vezi toată discuția)