avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actul de donație poate fi spart, de către cine?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actul de donație poate fi spart, de către cine?

Actul de donație poate fi spart, de către cine?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:04, 17 Februarie 2022
spart? doar daca ar fi de sticla.
mostenitorii rezervatari- parinti, copii, sot ar putea ataca actul de donatie daca le incalca rezerva succesorala.
Mai poate fi atacat de orice persoana interesata daca crede ce poate dovedi ca donatorul nu avea discernamant in momentul donatiei.
Se sparg geamuri ,obiecte fragile nu acte..Teoretic orice act poate fi atacat ,cu sanse mai mari sau mai mici..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta mostenire leonida leonida buna ziua, X si Y sunt casatoriti si au in proprietate comuna un imobil,pot acestia sa faca vreun act notarial prin care la decesul unuia dintre ei, celalalt ... (vezi toată discuția)
Bună seara! aș dori și eu o lămurire.eu am un testament de ... Ely26 Ely26 Bună seara! Aș dori și eu o nelămurire.Eu am un testament de la o persoana care nu a avut copii.Am făcut succesiunea și sunt singurul moștenitor.Acum a ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie botezmada botezmada Buna ziua! Sotului meu i-a fost donata o casa, fara nici un fel de obligatii sau pretentii, in urma cu 9 ani de catre o familie, sot si sotie care au 3 ... (vezi toată discuția)