avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare transnationala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare transnationala

Buna ziua,
Rog un sfat,

Care ar fi durata maxima pentru o detasare transnationala dintr-un stat UE pe teritoriul Romaniei ? - salariat din Germania care va fi detasat (cu formular A1) la o firma din Romania.
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2022
Gepetto25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 21 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Durata maxima a detasarii pe teritoriul unui stat UE este de 24 de luni
Merci mult!!

Citeam in Legea 16 si poate nu inteleg exact la ce se refera prevederile de mai jos, dar nu gasesc unde e prevazut 24 luni.
Articolul 6^1
(1) În cazul în care durata efectivă a detașării depășește 12 luni, întreprinderile prevăzute la art. 3 lit. a) garantează salariaților detașați pe teritoriul României, cu respectarea principiului egalității de tratament, suplimentar față de condițiile de muncă și de încadrare în muncă prevăzute la art. 6, toate condițiile de muncă și de încadrare în muncă aplicabile acestora potrivit legislației naționale și contractelor colective de muncă aplicabile.
(2) În cazul în care durata efectivă a detașării depășește 12 luni, întreprinderile prevăzute la art. 3 lit. a) nu pot să intervină asupra:
a) condițiilor de încheiere și de încetare a contractului individual de muncă, inclusiv a clauzelor de neconcurență;
b) contribuțiilor prevăzute de Legea nr. 1/2020.
(3) Perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită până la 18 luni, cu condiția transmiterii de către întreprindere a unei notificări motivate la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială prestează activitatea salariații detașați, cel târziu în ziua anterioară împlinirii termenului prevăzut la alin. (1).

Cornel Vasile a scris:

Durata maxima a detasarii pe teritoriul unui stat UE este de 24 de luni

Scuze ... se referea la un salariat detașat de pe teritoriul României .

Legea nu prevede o durată maximă a detașării unui salariat pe teritoriul tarii.
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie de plasare forta de munca in italia MihaelaBejan MihaelaBejan Buna ziua, Am si eu rugamintea sa-mi dati niste informatii daca binevoiti, doresc sa-mi deschid o agentie de plasare forta de munca in Italia (cod caen ... (vezi toată discuția)
Contract de munca stefan61 stefan61 Buna ziua! Sint in curs de perfectare a unui contract de munca si am niste nedumeriri,daca poate ... (vezi toată discuția)
Munca germania andrei565 andrei565 O firma Română de constructie angajeaza pe Moldoveni cu pasaport Biometric MD fara cetatenie Ro, apoi o firma Germana incheie contract pentru ... (vezi toată discuția)