avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se poate reconstitui grupa a II a de munca ? Am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se poate reconstitui grupa a II a de munca ? Am lucrat ca ...

Cum imi pot reconstituii grupa a II a de munca ?
Am lucrat ca inginer mecanic, (in perioada 1991-1997) in fosta IRNUP- Constanta (intreprinderea de reparatii nave si utilaj portuar -Port Constanta ) , aceasta numindu-se dupa anul 1991 SC ARMAR SA . In carnetul de munca nu mi-a fost trecuta grupa a-II-a de munca . Societatea ARMAR s-a desfintat la fel si firma lichidatoare preluand arhiva o societate care sa ne elibereze adeverinte de vechime . Solicitand societatii de arhivare, in anul 2020, sa-mi elibereze adeverinta de vechime si de salarii brute , aceasta imi mentioneaza in subsolul adeverintelor ca nu detine decat state de plata si ca nu poate face dovada grupei a-II -a si nici plata cotei de CAS din veniturile brute . Eu detin doar o copie dupa o adresa, catre societatea unde am lucrat( ARMAR SA) si FEDERATIA NATIONALA A SINDICATELOR PORUARE , emisa de PROTECTIA MUNCII- SECRETAR DE STAT : in aceasta se fac mentiuni cu incadrarile in grupele I si II de munca a activitatilor din SC ARMAR SA, conform Ordinului nr.50/1990. SC ARMAR SA a emis decizia cu incadrarile pe sectii in grupele de munca insa nici aceasta CORESPONDENTA nu se gaseste in arhiva , ci doar este indicata in unele dintre carnetele de munca la mentioanarea grupei.
Citind pe internet cum as putea sa-mi reconstitui grupa de munca ,am gasit modele de actiuni in judecata - JURISPRUDENTA- ACTIUNE IN CONSTATARE GRUPA A -II A DE MUNCA .
Va rog sa ma indrumati daca este bine sa urmez aceasta cale , angajandu-mi un avocat care sa-mi deschida actiunea in instanta, pe baza deciziilor 2, 13, 9 din 2016 emise de INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE ?
A doua intrebare : Mai pot deschide ACTIUNEA IN CONSTATARE si dupa trecerea termenului de 45 de zile de la primirea deciziei de pensie pt. limita de varsta ( doarece este necesar sa-mi gasesc un avocat specializat, cu cazuri castigate in litigii de munca ) ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:42, 25 Februarie 2022
Prin instanta puteti obtine grupa de munca. Nu va poate nimeni garanta succesul. Expertul nominalizat de instanta sa efectueze expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii va solicita nominal, documente (inclusiv statele de plata), la firma de arhivare.
Decizia de pensionare trebuie contestata in termenul de 4 zile.
Multumesc pentru raspunsul Dvs , contestatia trebuie depusa in 4 zile ( e vorba de o eroare de redactare ) sau 45 zile ?
45 de zile de la semnatura de primire a deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua si la multi ani ! ( doamnelor si domnisoarelor) . ma ... Ioan Doru Morteanu Ioan Doru Morteanu Buna ziua si LA MULTI ANI ! ( doamnelor si domnisoarelor) . Ma numesc Ioan Doru Morteanu. Pentru intocmirea dosarului de pensionare am nevoie de adeverinte de ... (vezi toată discuția)
Recunoastere grupa i de munca MoraruLM MoraruLM Am lucrat la societatea SC VERACHIM SA Giugiu (fostul Combinat Chimic Giurgiu) in peroada 03.09.1985-28.10.1988 iar lichidatorul judiciar al societatii, firma ... (vezi toată discuția)
Cum mi se poate recunoaste faptul ca am lucrat in grupa i de munca cretu niculae cretu niculae In perioadele:01.09.1980-27.09.1980 si 06.04.1981-15.07.1983 am lucrat ca inginer in sectia Forja la IUS Brasov(dupa cum este trecut si in cartea de munca).In ... (vezi toată discuția)