avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In urma decesului tatalui, tocmai ce am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In urma decesului tatalui, tocmai ce am incheiat succesiunea ...

Buna ziua,

In urma decesului tatalui, tocmai ce am incheiat succesiunea conform legii fara a se face efectiv vreun partaj.Fiecare a primit cota parte conform legii(mentionez ca suntem 2 fiice si sotia supravietuitoRe)
Datorita datoriilor inregistrate la organul.fiscal , dorim sa cedem aceste drepturi succeaorale mame( active / pasive), ca sa nu ne incarcam noi pe rol cu aceste datorii!
Dupa decesul mamei noi ce drepturi mai avem., daca vom proceda asa?
Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2022
ILN_AND2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: ILN_AND2015 , utilizator 12:31, 1 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Vorbim de cedarea "drepturilor succesorale" inainte de a obtine certificatul de mostenitor.
Obtinand certificatul de mostenitor, prin care s-au stabilit cotele parti ce le detine fiecare dintre mostenitorii legali, puteti doar sa donati sau sa vindeti cotele parti ce le detineti catre mama.
Daca procedati ca mai sus, dupa decesul mamei, veti mosteni, in cote legale, bunurile ce se vor afla in patrimoniul defunctei la momentul decesului acesteia.
Multumesc, pentru raspuns .
Da vom.avea certificat de mosteniroe pentru ca succesiunea a fost dezbatuta.
Se va dona si activul si pasivul dobandit in urma sucesiunii corect?
Adiica clar noi nu vom prelua datoriil ci doar mama.

Multumesc din nou pentru raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
exact!
Va multumesc mult pentru suport
Se va dona si activul si pasivul dobandit in urma sucesiunii corect?

nu e vb de donatie, cum sa donati datorii ?
veti face partaj, mama va prelua activul si nu va mai da sulte ca preia si pasivul.
ce datorii sunt ?

Alte discuții în legătură

Impozit primarie restant inainte de deces...cine plateste? tecaotitii tecaotitii in urma decesului mamei vitrege a ramas de platit la primarie suma de 1500 ron,eu mostenitoarea de drept nu am tinut nici pamantul si nici alte bunuri pana la ... (vezi toată discuția)
Donație apartament achiziționat în timpul căsătoriei către unul din copii: cum se procedează când unul dintre proprietari (decedat) a lăsat în urmă datorii? RolandSachelarescu RolandSachelarescu Buna ziua! Va propun urmatorul caz. In discutie va fi adusa familia noastra, compusa din mine, fiul cel mare, fiul cel mic, tatal decedat si mama in viata. ... (vezi toată discuția)
Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)