avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... CREANTA PRELUATA DE INTRUM
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

CREANTA PRELUATA DE INTRUM

buna ziua, acum cativa ani, cred ca 10 am facut un abonament, cel mai ieftin la orange.Dupa cinci luni mi s-a furat telefonul si am dat fuga sa anunt sa imi blocheze numarul.Am facut si o hartie catre ei in acest sens pentru ca asa mi s-a spus si am cerut si rezilierea contractului cateva luni mai tarziu, adica cu o luna inainte de a inceta abonamentul..am platit factura si dupa aproximativ doua luni am primit o factura in care mi se cerea sa platesc 72 de lei.Nu am platit factura pentru ca eu nu am beneficiat de ultima luna contractuala de abonament, acesta mi s-a inchis la cateva zile dupa cerere, am fost sunata ca trebuie sa platesc ca am reziliat contractul mai devreme si apoi nu m-a mai sunat nimeni.De cateva luni am dat abonamentul mamei mele sa il foloseasca fiind de 85 de ani o pot supraveghea mai bine.In fiecare luna suna cineva de la intrum si ii spune mamei ca am o suma mare de achitat si mama bineinteles ca fiind cardiaca plange si se framanta.Intrebarea mea este, de unde au stiut numarul de telefon pentru ca eu aveam ca numar de contact un altul la care in timp am renuntat(10 ani). Aseara m-au sunat cei de la INTRUM si pentru ca eram cu mama am raspuns si am fost dupa multe intrebari anuntata ca am de platit 890 de lei .Cum se poate de la 72 de lei sa ajunga la 890? E legala dobanda pe care o pun? Ce pot sa fac in acest caz.Multumesc

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:37, 4 Martie 2022
Bună ziua!
Atât timp cât nu s-a deschis dosar de executare sau nu vi s-a comunicat ceva de la instanță nu plătiți.
Această societate care vă sună este o firmă de recuperări creanțe care a cumpărat datoria dvs de la Orange.
În momentul în care vi se va cere prin instanță/executor să plătiți, luați legătura cu un avocat pentru a vă studia dosarul și a vă spune ce să faceți.
nu e vorba de dobândă ci despre penalități.
firma de recuperări o sa va tot sune pana când veți soluționa litigiul într-un fel sau altul.
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2022
adriandimitriu, utilizator
va multumesc, asa voi face
eu va cred dar ce fac ei deja e hartuire si plus de asta de unde au numarul meu de telefon, altul decat cel pe care il dadusem la orange?
îmi cer scuze, părerea mea e ca nu e hartuire: firma încearcă sa recupereze debitul sau cat se poate din el. e o operațiune comerciala. dar daca vi se pare hartuire, faceți plângere la politie.
cat despre numărul de telefon, depinde cui l-ați mai dat. fiecare are metode diferite de a da de urma cuiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare orange Clau9311 Clau9311 Buna ziua, in 2015 mi-am făcut un abonament la Orange pe care începând din anul 2016 nu am mai putut să îl plătesc. Am mers la ei la momentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal ionuthau ionuthau Buna ziua avem un abonament la orange pe care nu am mai reusit sa il platim din motive personale am tot fost sunat de top factoring in care tot zicea sa ... (vezi toată discuția)
Creanta orange s.a. adrian7777 adrian7777 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema referitoare la o creanta la ORANGE S.A. Problema sta in felul urmator: Un vecin a venit azi la mine si mi-a inmnat un ... (vezi toată discuția)