avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TVA apartament 5%
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TVA apartament 5%

Buna ziua,

Am achizitionat un apartament intr-un ansamblu rezidential nou, precontract de vanzare cumparare in 2017, act de vanzare cumparare in decembrie 2020. Apartamentul s-a incadrat la TVA de 5%.
Intre timp am decis sa achizitionez si un loc de parcare, initial apartamentul era luat cu scop de investitie, acum am decis sa il folosesc in scop personal.
In Martie 2022 (3 luni diferenta) voi semna vanzarea-cumpararea pt locul de parcare in subteran.
As dori sa stiu daca poate impacta cumva achizitia de apartament si incadrarea la TVA de 5%, daca exista vreo sansa pt o recalculare si incadrarea apartamentului la TVA 19%.
Apartamentul este nou si central, exista si alte solutii pt parcare publice, inclusiv in ansamblul rezidential se pot inchiria. Deci nu a fost cu intentie aceasta separare, doar am decis intre timp sa achizitionez si un loc de parcare.

Multumesc pt raspuns si ajutor !

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie doramai doramai Bună ziua. Anul acesta, o prietenă a achiziţionat un apartament într-unul din aşa zisele ansambluri rezidenţiale ale Bucureştiului, dobândind ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare in ansamblu rezidential: buna seara. am achiziționat, acum aproximativ doi ani, un apartament ... Camiist Camiist Buna seara. Am achiziționat, acum aproximativ doi ani, un apartament într-un ansamblu rezidential. La momentul respectiv nu am avut posibilitatea financiara ... (vezi toată discuția)
Condiții ansamblu rezidential? Andra Bozianu Andra Bozianu Buna ziua. As avea si eu nevoie de ajutorul Dvs intr-o problema delicata pentru mine, ca si proprietar intr-un ansamblu rezidential \"de lux\". Am ... (vezi toată discuția)