avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Condiții ansamblu rezidential?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Condiții ansamblu rezidential?

Buna ziua. As avea si eu nevoie de ajutorul Dvs intr-o problema delicata pentru mine, ca si proprietar intr-un ansamblu rezidential "de lux". Am achiziționat un apartament in acest ansamblu datorită poziționării si al viitoarelor facilitați promise de dezvoltator (loc de joaca pentru copii, parcarea supraetajata,etc). Intre timp ansamblul s-a finalizat, dar nici vorba de loc de joaca sau parcarea mai sus menționata. In schim s-a înființat forțat o asociație de proprietari care ii are ca membri si președinte pe dezvoltator, arhitectul ansamblului (care deține cota parte din afacere) si o angajata. In locul unde ni s-a specificat ca va fi locul de joaca dezvoltatorul a construit un loc de joaca pentru o Gradinita privată (a lui!) si de fiecare data cand noi proprietarii intrebam despre locul de joaca promis suntem tratati cu indiferenta si nu primim răspuns. Menționez ca încercam deja de un an sa înlocuim comitetul asociației nesimtindu-ne reprezentați cu adevărat de actualul.
Pe site-il ansabmblului se menționează in continuare ca ansamblul beneficiază de loc de joaca si de parcare supraterana supraetajata. Nu este acest lucru inducerea in eroarea, va chiar mințirea altor viitori potențiali proprietari (precum si a noastră)? Ce măsuri putem lua in acest sens? Nu exista niște condiții de îndeplinit pentru un ansamblu de blocuri sa se numească ansamblu rezidential?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:16, 29 Iunie 2018
Cititi cu atentie contractul de vanzare-cumparare pe care l-ati semnat cu dezvoltatorul. Daca in contract sunt prevazute anumite facilitati pe care dezvoltatorul nu le-a realizat pana la data receptiei finale a lucrarii si preluarea de catre dvs. a apartamentului, puteti deschide actiune in instanta impotriva dezvoltatorului si cere daune materiale si/ sau daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari de blocuri izolate cristi.c cristi.c Buna ziua, Vin cu o intrebare legata de infiintarea unei asociatii de proprietari: Suntem un cartier nou de blocuri (ansamblu rezidential), iar pentru ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul, parcul si proprietarii Tintila Tintila de curand m-am mutat intr-un cartier nou new city rezidential fundeni.drumu dragonu rosu. cartierul are 5 blocuri si un parculet pentru copii. 25.06.2016 ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare ocupat in ansamblu rezidential abc82 abc82 Locuiesc in Cartierul Latin [ansamblu rezidential]... cand am cumparat apartamentul am cumparat si loc de parcare [2000 euro]. Locul de parcare este ... (vezi toată discuția)