avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Termen de plata mai mare de 35 de zile?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Termen de plata mai mare de 35 de zile?

Am o dilema....Suplimentii/aditivii alimentari se incadreaza la produse alimentare de origine nonanimala...in fine, nu e importanta originea (animala sau nonanimala), ci faptul ca se incadreaza la produse alimentare.

Conform art. 8, litera c din lg 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare reiese ca:
"pentru produsele alimentare altele decat cele prevazute la lit. a si b (adica altele decat cele proaspete sau congelate)", termenul de plata al comerciantului catre furnizor nu poate fi mai mare de 35 de zile."

Noi suntem si in postura de furnizor si in cea de beneficiar. Deci noi ar trebui sa le platim furnizorilor sau sa incasam de la clientii banii pe acesti suplimenti in maxim 35 de zile de la livrare? Ca mi s-ar parea absurd sa ni se aplice acest articol de lege ...noi lucram la 60-90 zile....etc...Ar trebui sa lucram la 35 de zile?

Unde mai pui ca vindem si lapte praf si miere...care se incadreaza la produse alimentare (origine animala)..si pe astea ar trebui sa le achitam in 35 de zile? Si sa cerem sa ne fie achitate de clientii nostri la randul lor, inauntrul aceluiasi termen? :((

As aprecia cateva raspunsuri Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DAIANA_ , utilizator 12:08, 14 Ianuarie 2010
Raspunsul meu este afirmativ, adica trebuie respectata legea, asta daca nu ma insel.
Va multumesc d.le Gabescu, dar atatea vizualizari si nimeni nu se mai incumeta la o parere? :">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimenti alimentari DAYANA_Only DAYANA_Only Suplimentii alimentari (vitaminele/ adjuvanti dietetici - produse naturiste) intra sa inteleg sub incidenta legii 321/2009 privind comercializarea produselor ... (vezi toată discuția)
(legea 321) - ceaiurile sunt in grupa produse alimentare? Medimfarm Medimfarm Buna ziua, Va rog sa imi confirmati daca ceaiurile se incadreaza la grupa de produse alimentare, astfel incat sa fim \"obligati\" sa le achitam la maxim 35 ... (vezi toată discuția)
Lege 321/2009 antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Am o mare nelamurire vis a vis de contestata lege 321/2009 privind comercializarea prod.alimentare. Imi puteti spune ce produse intra in categoria ... (vezi toată discuția)