avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Finanțare nerambursabilă primăria Cluj-ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Finanțare nerambursabilă primăria Cluj-ONG

Bună ziua,
Sunt directorul executiv al TAC.social din Cluj-Napoca, o asociație de medicină veterinară socială. Am scris o cerere de finanțare/ proiect, pe care urmează s-o depunem la primăria Cluj, pentru medicină veterinară la Pata Rât. Am avut o întâlnire cu șeful serviciului Finanțări nerambursabile, în care ni s-a spus că va fi cel puțin o problemă cu proiectul nostru, și anume: serviciile veterinare vor fi făcute de/ la cabinetul nostru veterinar, care e un SRL, deci o entitate „pentru” profit.
Doar că (și aici, mi s-a părut că domnul nu înțelegea ce explicăm noi):
1. Cabinetul veterinar care va face medicina veterinară în proiect aparține integral ONG-ului, care e acționarul său unic și beneficiar al profitului, prin statut.
2. În România, un cabinet veterinar nu poate fi decât SRL, PFA, SRL-D.
În timpul aceleiași întâlniri, ni s-a spus că pentru fiecare serviciu din proiect, inclusiv cel principal, serviciul veterinar, va trebui să organizăm licitații cu cel puțin trei ofertanți, la fel ca în proiectele europene. Eu zic că asta e o bazaconie, asociația noastră e formată din medici veterinari, noi suntem asociația, noi suntem și cabinetul. Noi să facem o licitație la care să participăm tot noi?
Vă rămân foarte recunoscătoare pentru răspuns și mulțumesc în numele echipei TAC.social
Anca
Cel mai recent răspuns: Alina Tudose 1 , utilizator 15:29, 10 Martie 2022
Nu este bazaconie, asta este realitatea. Primăria va încheia un contract cu un ONG, va oferit o sumă de bani sub formă de fonduri nerambursabile. Banul public trebuie justificat, deci orice achiziție se supune legii achizițiilor publice. De aceea pt orice serviciu va trebui să aveți cel puțin 3 oferte. Mai mult de atât, mi se pare conflict de interese ca una dintre oferte să fie de la SRL ul pe care-l gestionați, asta nu mai este concurență loială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot functiona ca srl cabinet veterinar, pana primesc certificatul de inregistrare in registrul unic al cabinetelor veterinare? Theodora_MV Theodora_MV Buna ziua. Sunt medic veterinar, am spatiu pentru cabinet, am achizitionat instrumentarul si mobilierul obligatorii, am obtinut certificatul de la Registrul ... (vezi toată discuția)
Angajat vs neangajat (actionar srl) sovid sovid Sunt actionar la un srl cota 50% .Cum pot sa fac sa platesc CAS, sanatate, Somaj si ce mai e de platit daca nu fac contract de munca la respectivul srl? ... (vezi toată discuția)
Obtinere de fonduri nerambursabile PV2010 PV2010 Avem o asociație nonprofit cu care dorim să obținem fonduri nerambursabile din bugetul consiliului local pt. organizarea unei întâlniri a fiilor ... (vezi toată discuția)