avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna dimineața.Daca mă puteți ajuta in aceasta ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna dimineața.Daca mă puteți ajuta in aceasta privința..

Buna dimineața. As dori sa va întreb ce pot face in cazul in care cineva refuza să plătească lumina,apa, chirie.(Titular la utilități și contract de închiriere fiind altcineva).De menționat că titularul nu este in tara,aici rămânând doar familia acestuia (soția și fiul),iar în incinta gospodăriei fiind trei frați.La apa se plătea o lună titularul,o lună aceasta persoana care refuza să mai plătească, iar la curent fiecare plătea cat a consumat (titularul scădea din totalul facturii câți kW consuma având contoar de tranzit,pt că principalul este la unul din frați in cameră).Ar mai trebui menționat că titularul a instalat contuarul de tranzit din mai multe motive (aici fiind o altă problema).In urma decesului ambilor părinți, contractul de închiriere la preluat titularul pt că era singurul care muncea,avea un loc de muncă stabil, ceilalți doi frați fiind pensionari pe caz de boală și nu se puteau ocupa de ceea ce ține problemele legate de gospodărie ( acte,etc).
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2022
Anchi83, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anchi83 , utilizator 06:25, 24 Martie 2022
sa inteleg ca toti 3 sunt chiriasi?proprietarul imobilului ii poate evacua, de buna voie sau in instanta(exista procedura rapida ce dureaza 1-2 luni)
Buna dimineața.Da sunt chiriași toți trei.Titularul contractului de închiriere nu ar vrea să recurgă la aceste lucruri,de oarece sunt frați...
Anchi83, utilizator
pai atunci sa faca pomana pana la capat si sa suporte si utilitatile......nu vad alta varianta
Va mulțumesc pentru răspuns.Am crezut că ar putea fi și o alta alternativa, ținând cont că sunt frați,dar daca nu are alta alternativa bănuiesc că va face exact ceea ce ar fi vrut să evite. Vom vedea ce decizie v-a lua titularul.
Să știți că sunteți puțin cam haios...in privința cu pomana,dar vom vedea ce va urma.
Anchi83, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor!!!! modalitate legala de solutionare??????? deliastela deliastela Buna ziua. Am o problema si as dori sa stiu daca exista o solutie legala de solutionare. Bunica mea a avut o casa in suprafata de 580 mp , din care 180 mp ( ... (vezi toată discuția)
Datorii la utilitati - personale sau la bransament? Proprietar-cta Proprietar-cta O cladire in Constanta a fost inchiriat la o societate, si toate utilitatile au fost trecute pe numele lor. Apa, gaz si curent. Dupa 2-3 ani, chiriasii au ... (vezi toată discuția)
Dat afara Anchi83 Anchi83 Bună ziua. Am o mica rugăminte la dumneavoastră dacă îmi puteți spune, dacă la reînnoirea contractului de închiriere, o persoana cu handicap de gradul ... (vezi toată discuția)