avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor!!!! Modalitate legala de solutionare???????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor!!!! Modalitate legala de solutionare???????

Buna ziua. Am o problema si as dori sa stiu daca exista o solutie legala de solutionare.
Bunica mea a avut o casa in suprafata de 580 mp , din care 180 mp ( partea din fata) a fost transformata in magazin inca din anii 80. La decesul bunicii mele in 2002, toate proprietatile acesteia au revenit ,prin certificat de mostenitor, celor 4 copii, printre care si tatal meu. Intre timp, din cei 4 mostenitori initiali, doar unul traieste, ceilalti 3 ( inclusiv tatal meu ) sunt decedati. Fiecare dintre mostenitorii initiali au copii, care poseda certificat de mostenitor de pe urma parintilor decedati.
Partea din casa care este magazin a fost data spre inchiriere, chiria fiind in totalitate a bunicii. La moartea ei,s-a facut un alt contract de inchiriere si chiria a trecut pe numele celui mai mare dintre frati ,care impartea banii cu noi,ceilalti mostenitori. In prezent, din iulie 2007 singurul dintre frati care traieste este un unchi al meu. Acesta a facut un contract de inchiriere pe numele lui cu un patron, caruia i-a inchiriat spatiul. In anul 2010 patronul respectiv a avut cateva probleme legate de afacere si a ramas dator cu chiria pe 5 luni. Intre timp, din 1 mai 2011, a renuntat sa ne mai fie chirias , dar si-a luat angajamentul sa ne plateasca chiria restanta, esalonat, in limita posibilitatilor( deoarece are probleme cu firma pe care o conduce). Am fost de acord sa-i permitem plata esalonata a datoriei, doar ca acum au aparut 2 probleme. Prima este legata de faptul ca fostul chirias nu vrea sa dea banii decat unchiului meu pe motiv ca a avut contract de inchiriere cu el nu cu noi, iar a doua problema este legata de faptul ca unchiul meu nu vrea sa ne imparta banii pe care-i primeste acum de la fostul chirias.
Mentionez ca acel magazin nu este proprietatea unchiului meu ci a fost al bunicii mele, iar unchiul nu a avut nici o hartie semnata de noi cum ca suntem de acord sa faca contractul pe numele lui. Impozitul pe banii de chirie era platit de fiecare dintre noi. Se primea chiria, se platea impozitul si apoi suma ramasa se impartea la 4. Mai mult, am platit din buzunarul nostru chiar si impozitul pe cele 5 luni cand nu am primit chirie, urmand sa ne incasam banii in functie de disponibilitatile monetare ale respectivului patron.
Deci cum putem proceda legal sa ne recuperam banii, atat timp cat patronul nu vrea sa dea fiecaruia partea ce se cuvine( doar titularului de contract), iar titularul, care are doar 1/4 din chiria respectiva nu vrea sa imparta banii primiti?As vrea daca se poate o solutie urgenta. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:24, 12 August 2011
O actiune in pretentii, in care il chemati in judecata si pe chirias.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune P_Iulia P_Iulia Buna ziua! In anul 2012 a murit bunicul meu, lasand in urma un teren de 5000 mp si o alta bucata de pamant agricol in alta parte. Terenurile respective sunt ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața.daca mă puteți ajuta in aceasta privința.. Anchi83 Anchi83 Buna dimineața. As dori sa va întreb ce pot face in cazul in care cineva refuza să plătească lumina,apa, chirie.(Titular la utilități și contract de ... (vezi toată discuția)
Probleme succesorale tex tex Buna seara Ma scuzati ca va deranjez am si eu o mare problema Tatal meu a decedat in urma cu patru luni , de atunci fratele lui mai mare ne face numai ... (vezi toată discuția)