avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ipoteca personala in caz de faliment
Discuție deschisă în Executare silită

Ipoteca personala in caz de faliment

Buna ziua! Am următoare situație: credit ipotecar pe firma pe un imobil proprietate personala. Suntem trei giranti. Dacă firma intra in faliment ce se întâmplă cu imobilul? Plată ratei creditului nu este o problema de platit in continuare. Posibilitatea falimentului este ridicată de alți creditori. Se poate muta creditul oare pe alta societate sau persoana fizica? De asemenea, pe firma cu pricina este și un leasing auto. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2022
mihaidp, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 17:15, 23 Martie 2022
Schimbarea titularului contractului de credit poate avea loc doar cu acordul bancii conform clauzelor contractuale. In cazul in care cumparatoarea intra in faliment, banca va avea posibilitatea sa execute silit girantii in limitele garantiilor oferite de acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)
Continuarea executarii silite dupa vanzarea imobilului ipotecat gabi007 gabi007 Buna.In urma unui contract de credit ipotecar incheiat in anul 2007 cu S.C. IFN din cauza crizei economice am ajuns sa fiu executat silit apartamentul fiind ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? ioniver ioniver In anul 2008 am preluat o firma in care sunt administrator, iar sotul meu este asociat. Din august 2008 firma nu a mai avut activitate,dar are un credit ... (vezi toată discuția)