avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salut. Am 25 de ani. Sunt impreuna cu prietena mea dea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salut. Am 25 de ani. Sunt impreuna cu prietena mea dea cam 3 ...

Salut.

Am 25 de ani. Sunt impreuna cu prietena mea dea cam 3 ani. Timp de 2 ani si jumatate am facut actul sexual protejat. Dupa ce am verificat daca amandoi suntem bine-sanatosi, ne-am decis sa incercam si neprotejat (numai in zile in care infertila, si numai cu metoda "pull out", ambele fiind strasnic respectate).

Am discutat, bineinteles, ce sa facem in cazul unui eveniment nedorit. Decizia a fost unanima: In caz ca se intampla sa ramana insarcinata, avort direct, fara discutii.

Nedoritul, s-a intamplat, fara sa fi facut eu vreo nevruta, ca si barbat. Acum, prietena mea s-a intors la 180 de grade.

Bineinteles, scriu aici deoarece nu sunt pregatit pentru a avea un copil. Inteleg ca legislatia la noi e mai ca in "toate statele civilizate", anume, desi amandoi am vorbit o treaba, acum ca suntem in situatia despre care am discutat, ea are toata puterea. Nu am sa discut propia opinie, anume despre cat de nedrept este aceasta metodologie. Sunt aici numai sa va intreb pe dumneavoastra:

Exista vreo cale din a ma proteja legal? De exemplu, sa nu recunosc copilul, sa nu platesc intretinerea lui samd.

Mai de graba ma mut in Mexic si in schimb numele in Fernando, decat sa platesc pentru ceva ce am decis amandoi cu consimtamant si intelegere, ca nu va avea loc.

Multumesc anticipat!
13 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Viata buna in Mexic , don Fernando ... In Romania , legal ( daca ) copilul e al dvs. , v-ati pricopsit cu o pensie alimentara pe o perioada de minim 18 ani , mergand pana la 26 ani . PS. Care “ metodologie “ e nedreapta ? legea care va obliga sa va asumati rezultatul propriilor fapte ?
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
E bine de stiut ca daca nu va doriti copii, va alegeti o metoda contraceptiva, nu va incercati norocul in alte feluri.
Platiti pensie doar daca deveniti tatal acelui copil dupa ce se va naste. Deveniti tata daca il recunoasteti sau va da mama in judecata pt stabilirea paternitatii.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2022
gi-jane2, moderator
Apreciez raspunsul!
1 din 15 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recunoscut? Niciodata! Nu dupa ce am stabilit amandoi ca daca ramane insarcinata, direct avort, ca mai apoi sa se intoarca la 180 de grade. Nu mi se pare drept! Am si dovezi ca a zis clar si raspicat ca nu vrea copil si ca va face avort, intr-un caz neferict ca acesta. De ce sa cresc un copil pe care nu il vreau? Statul chiar considera ca acest copil va creste in conditii bune? nedorit de tata fiind?
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce dovezi aveti dvs sunt fix 0 pt ca nu conteaza ce ati zis, ce ati vrut...

Alte discuții în legătură

Relație pasageră, urmată de o posibilă sarcină nedorită de partener și de hărțuire. cum poate evita tatăl să-și exercite drepturile și obligațiile de părinte? ContSters461809 ContSters461809 Salut, Am decis sa am o relatie cu o colega de munca, imediat dupa divortul meu. I-am zis ca incercam si vedem ce iese. Eu eram depresiv, mersesem la ... (vezi toată discuția)
Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)
Sarcina nedorita de tata dunncan dunncan Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de ... (vezi toată discuția)