avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Este legal sa imprumuti sume mai mari de bani?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Este legal sa imprumuti sume mai mari de bani?

Vreau sa imprumut unei rude o suma mai mare de bani: ~20.000 euro.
Este legal? Cand voi primi banii inapoi, ma va intreba cineva de unde sunt banii respectivi, am nevoie sa dovedesc cumva ca banii sunt de fapt ai mei returnati dintr-un imprumut?
Mentionez ca nu sunt probleme de tipul "nereturnarii", ma intereseaza doar aspectele legale despre transfer/incasare la returnare.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2022
Catalin9871, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 11:25, 7 Aprilie 2022
Buna ziua!

Incheiati un contract de imprumut in care specificati aceasta suma. In momentul in care faceti viramentul bancar mentionati ca aceasta suma reprezinta un imprumut in baza contractului incheiat.
Se poate sa fie un contract simplu (adica fara notar)?
Va multumesc pentru raspuns.
Puteti face si un contract sub semnatura privata, insa acesta nu va reprezenta titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa il imprumut pe fiul meu cu o suma mai mare de bani ... braun braun doresc sa il imprumut pe fiul meu cu o suma mai mare de bani prin transfer bancar. este bine sa ii fac donatie la notar sau un contract de imprumut? ce ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut dat unei rude Ana_dana Ana_dana Buna ziua, Acum 2 ani de zile am imprumutat o ruda apropiata cu promisiunea ca voi primi banii inapoi in 2 luni. Au trecut mai bine de 2 ani de atunci si ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar mihaelabonjcz mihaelabonjcz Buna ziua .Am o problema mare ,matusa mea in varsta de 73 ani avand mai multe conturi bancare si neavand pe nimenea acum 4 ani mi-a trecut 7000 euro prin ... (vezi toată discuția)