avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Scurt, am mostenit (succesiune facuta) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Scurt, am mostenit (succesiune facuta) niste pamant ...

Buna ziua,
Scurt, am mostenit (succesiune facuta) niste pamant la tara (mai multe parcele, pasune si teren arabil). Eu locuiesc in Canada; un cetatean din sat vrea sa cumpere ceva pasune (1200 mpatrati) dar vrea sa cumpere pe baza unei chitante de mana (se pare ca e practica curenta) Am vorbit cu el si spune ca aceste "intelegeri" sunt legale; Eu stiu ca orice vanzare (pamant, case) presupeune in 2022, intocmirea actelor de cadastru, care costa. Intrebarea mea este : daca as accepta vanzarea pe baza de chitanta de mana , practic eu raman ca proprietar , desi pamantul e ocupat si in posesis "de facto" a altei persoane. Cum as putea sa gestionez problema? Ar merge eventual un act de inchiriere pe perioade determinate, cu posibilitati de prelungire? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bubuc , utilizator 16:12, 7 Aprilie 2022
Buna ziua,
Da, puteti face act de inchiriere/arenda.
Dar, vanzarile cu chitanta de mana, nu mai sunt in practica curenta. Erau mai demult.
Stiti f.bine ceea ce stiti: ca vanzarile de imobile presupun cadastru si actele de vanzare-cumparare se incheie in forma autentica, la notariat.
Va multumesc, asta era ideea ca nu mai merge cu chitante de mana. !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca pentru act autentic si apoi vanzare eloria eloria Tatal meu a decedat in mai 2011. In anul 2007, tatal meu a cumparat cu chitanta de mana un teren de 3 ha de la 3 persoane ( verisoare cu varste ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana pentru un teren intravilan Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, V-as ruga sa imi dati cateva sfaturi intr-o situatie neclara: in 2006, tatal meu, a vandut cu chitanta de mana un teren extravilan aprox. 3 ha. ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana isarescu80 isarescu80 Tatal meu inainte sa moara a vandut pamantul unei persoane din sat cu chitanta de mana cu martori fara a avea nimic de la notar ! Eu acum vreau sami recuperez ... (vezi toată discuția)