avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura de la mama in custodie comuna?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura de la mama in custodie comuna?

Buna seara!
Fratele meu isi creste singur copiii minori, se ocupa de tot ce inseamna educatie, scolarizare, intretinere. Mama copiilor a plecat lasand un bilet ca iubea un domn dintr un partid nou infiintat. El a bagat divort dupa un timp, au divortat la notar de comun acord, au custodie comuna dar mama nu ii viziteaza, nu se intereseaza de ei, nu le plateste pensie ca tot isi schimba joburile sau sta fara. Dupa 1 an de stat cu iubitul ei, i a furat lucruri de casa si a fugit la Cluj, ca s a indragostit de un tik toker, un vlogger. Dupa o saptamana a fugit de la el, a plecat in Spania la capsune. Acum fratele meu are nevoie de semnatura ei pt viza de flotant sa faciliteze inscrierea la scoala a fetitei, apoi sa semneze mama cererea de intrare la clasa pregatitoare. La insistentele noastre va veni luni sa rezolvam dar se duce inapoi in Spania ca in mai incepe sezonul cireselor. VA ROG DISPERATA SA MA AJUTATI CU UN SFAT. CE ACT NOTARIAL SAU CE SA SEMNEZE AICI MAMA COPIILOR CA SA IL IMPUTERNICEASCA PE TATA SA IA DECIZII FARA SA MAI FIE NECESARA SEMNATURA EI?? PT CA NU VA MAI VENI DACA VA MAI FI NEVOIE VREODATA. SAU POATE RENUNTA LA DREPTURILE MATERNALE? SAU MACAR SA II FACA LUI O IMPUTERNICIRE SA DECIDA FARA EA? VA ROG DIN SUFLET SA NE AJUTATI! Mii de multumiri!
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2022
kamytza01, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:31, 8 Aprilie 2022
Nu exista o astfel de împuternicire.
Autoritatea părintească nu poate fi transferata si in niciun caz printr-o procura.
Obținerea custodiei exclusive se face numai prin hotărâre judecătorească.
Gândiți-vă ce situații se pot ivi în viitorul relativ apropiat (înscrierea la școală, ridicarea alocației de stat, obținerea pașaportului minorului etc.) si faceți procuri la concret pentru fiecare situație specifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort urgent adelinaluca adelinaluca Buna seara!o sa trec direct la subiect soacra mea in varsta de 45 de ani,mama a doi copii 25 respectiv 12 ani,este stabilita cu minorul in spania de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Primul buletin minor daca este plecata mama care are custodia IVANOVM IVANOVM In luna august baiatul meu a facut 14 ani si nu am putut sa ii fac buletinul nici acum ca mama lui este plecata din tara, ea are custodia si nu a vrut sa ne ... (vezi toată discuția)
Suplinire acord mama FLORINTACHE FLORINTACHE Bună ziua. În urma unei relații a rezultat un băiat de 6 ani care se afla în grija mea, fara ca mama sa se implice în creșterea lui, aceasta fiind ... (vezi toată discuția)