avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA neimpozabil in RO sau scutit cu drpet de deducere
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

neimpozabil in RO sau scutit cu drpet de deducere

Intrebarea mea este:
- in cazul in care se emite o factura pt. transport international de marfuri (pers. impozabila in RO) in valuta fara TVA pentru un benefiar UE avand VAT, cu mentiunea scutit cu drept de deducere, asa cum s-a trecut pana in 31 dec.2009 care este diferenta intre scutit cu drept de deducere si neimpozabil in Romania
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters120061 , utilizator 16:14, 15 Ianuarie 2010
"Scutit cu drept de deducere" se refera la operatiunile scutite de TVA, dar la care se pastreaza dreptul de deducere al TVA la achizitii, cf cod fiscal.
"Neimpozabil in Romania" se refera la operatiunile la care locul prestarii este in afara Romaniei.
Conform prevederilor codului fiscal pe 2010, ca regula generala, locul prestarii serviciilor este sediul beneficiarului, cu micile exceptii de rigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare cursuri de formare profesionala anansc83 anansc83 Buna ziua, Furnizorul de formare profesionala \"A\" din RO are cod CAEN 8559 neplatitor de TVA, fiind autorizat de CNFPA, iar beneficiarul cursurilor este ... (vezi toată discuția)
Minunatul registru al operatorilor intracomunitari Laura Tanase Laura Tanase Buna ziua, as dori sa supun atentiei dv doua situatii oarecum similare de prestari servicii intracomunitare: 1. O societate cu sediul in Ro, platitoare de ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)