avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ! La începutul lunii am decis sa încetez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ! La începutul lunii am decis sa încetez activitatea ...

Buna ziua ! La începutul lunii am decis sa încetez activitatea la locul actual de munca, inițial voiam sa stau 2 sapt in preaviz, dar intr-un final stau cele 20 zile lucrătoare. Am cerut 2 zile de co, dar nu mi se aproba pe motiv lipsa de personal. Ce se poate întâmpla dacă nu ma prezint la serviciu in ultimele 2 zile de activitate ? Menționez ca pe cerere nu se specifica nicio lege in baza careia încetează activitatea. Un CIM pe ce criterii devine nul?
Mulțumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:27, 14 Aprilie 2022
Dacă nu va prezentati la munca, veti fi pontat nemotivat.

Sunt mai multe aspecte în care un c.i.m. devine nul.
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic


Cornel Vasile a scris:

Dacă nu va prezentati la munca, veti fi pontat nemotivat.

Sunt mai multe aspecte în care un c.i.m. devine nul.


Stiu ca la 3 zile de absenta nemotivata se deschide cercetarea disciplinara. Au fost câteva colege care nu au stat in preaviz, demisie de pe o zi pe alta, nu este “corect” dar nu contest. In CIM se specifica programul de lucru de la ora 9 la 17, eu lucrez in 3 ture; la locul de munca este specificat doar un punct de lucru din cele 3 in care îmi desfasor activitatea, poate fi un criteriu de nulitate al CIM?
Mulțumesc !
De unde știți acea absurditate cu 3 zile?
De la departamentul de HR, a lipsit un coleg o zi de la serviciu ( s-a simtit rău ) si l-a informat ca dacă lipsea 3 fără sa aibă cm îl cerceta disciplinar, sa înțeleg ca e “abureala” sau intimidare ?
In concluzie, dacă nu ma prezint in ultimele 2 zile din preaviz, se pontează ca nemotivat doar ? Nu exista alte repercusiuni ?
Mulțumesc !

Alte discuții în legătură

Preaviz 20 zile lucratoare - desfiintare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: la un punct de lucru s-a desfiintat un post si angajatului i s-a preaviz de 20 zile lucratoare in ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim dorinaiulia dorinaiulia Buna ziua ! As dori si eu raspunsul la o intrebare . am un salariat care trebuia sa mai efectueze o zi de preaviz in data de 01.08.2012 dar acesta nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Respectare preaviz isobelbella isobelbella ce se intampla daca la demisia depusa de un salariat i se cere efectuarea preavizului iar el nu se mai prezinta nici o zi la locul de munca? incepe cercetarea ... (vezi toată discuția)