avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit autoturism radiat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit autoturism radiat

Am avut o masina cu numar vechi de inmatriculare, pe care am vandut-o pentru piese in 2000. Masina nu a mai fost reinmatriculata. Conform art.6 din Legea 432/2006 a fost radiata automat.
De curand am primit somatie de plata pentru impozit neachitat pentru aceasta masina, pentru perioada 2003 - 2009.

1. Stiam ca impozitul neachitat, mai vechi de 5 ani se prescrie. Adica ar trebui sa platesc incepand cu 2005. Este corect?
2. Mai am obligatia sa platesc impozitul dupa data la care autoturismul a fost automat radiat?
3. Cum pot contesta sumele care apar in somatia de plata? (e vorba de un dosar de executare). De la sectiunea executare silita am aflat ca daca contest somatia de plata la Judecatorie, nu pot aduce obiectiuni privind sumele datorate ci doar privind modul de executare.
Cel mai recent răspuns: atlantiana , utilizator 12:25, 22 Ianuarie 2010
Trebuia sa mergeti in anul 2000 la politie si sa radiati masina. Daca nu s-a facut proces de somatie de plata , in care sa se arate modul de calcul al penalitatilor si hotararea sa fie definitiva , puteti contesta dosarul de executare. Trebuia in 2000 sa va someze ,dar cel mai bine ar fi sa va prezentati acum la politie si sa lamuriti sitatia.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxele locale neachitate pot fi prescrise? feola feola Am vandut un mijloc de transport in 1999 numai cu chit.de mana.Cumparatorul si-a luat angajamentul ca va achita impozit in locul meu.Intre timp mi-am schimbat ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata impozit auto ionioana ionioana As dori sa aflu daca Directia Taxe si Impozite poate incepe executare silita in 2014 pentru impozit auto neplatit din 2005, in conditiile in care nu a existat ... (vezi toată discuția)
Executare impozit atlantiana atlantiana Socrul meu locuieste in Ramnicu Valcea de mai multi ani, iar SPIT Constanta a emis o somatie de executare pentru niste impozite datorate. 1. Impozitele ... (vezi toată discuția)