avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Aplicare Lege Retroactiv în Neamț, însă în ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Aplicare Lege Retroactiv în Neamț, însă în Bucuresti nu..

În Martie 2021 am fost sancționat de către poliția rutieră, am decis sa contest, contestatie ce a fost respinsa. In Aprilie 2022 a devenit definitiva.

Fapta cat si permisul tin de alt judet, însă eu locuiesc în București.

Am dorit sa predau permisul în București (unde am domiciliul), dar nu a fost acceptat și am fost trimis la Județul care mă are în evidenta.

În București mi s-a comunicat ca dacă doresc reducerea perioadei de suspendare acesta se va aplica cu legea veche, adică de la 90 la 30 pentru ca ei iau in considerarea data faptei.

În Județul Neamț, mi s-a comunicat ca nu-i intereseaza data faptei și ca reducerea se face cu o treime, adica de la 90 la 60, ceea ce înseamnă ca ORDONANȚĂ nr. 1 din 27 ianuarie 2022 este aplicată retroactiv.

As dori sa înțeleg de ce exista aceasta diferenta și dacă este legal ceea ce se intampla la Serviciul Rutier Neamț, avand in vedere informatiile primite de la Serviciul Rutier Bucuresti. Ser de Poliție Neamț că dat fiind data faptei, ar trebui sa ia în considerarea legea în vigoare la acea data?

Dorind sa ma informez, am căutat și ce am găsit este ca Legile nu se aplica retroactiv.

Fapta este fapta, și îmi asum sancțiunile insa diferentele intre Neamt/Bucuresti sunt ciudate...





Cel mai recent răspuns: tudorascu f , utilizator 13:17, 18 Aprilie 2022
Si la Dolj se aplica tot retroactiv!Sunt in aceeasi situatie ca a dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea perioadei de suspendare permisului de conducere Marius8201 Marius8201 Buna ziua Mi s-a suspendat permisul in data de 14.01.2022 pentru 90 zile și mi s-a eliberat dovada cu drept de conducere pana in data de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am primit o amenda si o supendare de permis de 90 ... Elenaiulia1978 Elenaiulia1978 Bună ziua, Am primit o amenda si o supendare de permis de 90 de zile in august 2021,am contestat procesul verbal si in noiembrie 2022 mi a venit decizia ... (vezi toată discuția)
Dacă am permisul suspendat pen 90 de zile si am luat redobandirea ... catalinciprian catalinciprian Dacă am permisul suspendat pen 90 de zile si am luat redobandirea când iau permisul peste 60 sau 30 zile ? De cand mi sa suspendat permisul sau de când am ... (vezi toată discuția)