avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, Fișa de instruire SSM se retine de catre ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, Fișa de instruire SSM se retine de catre comisia ...

Buna ziua,
Fișa de instruire SSM se retine de catre comisia de cercetare a evenimentului in cazul unui accident de munca din care au rezultat doar rani ( Incapacitate de munca mai mare de 3 zile, nu deces, invaliditate... )
Se retine aceasta de comisie si se bareaza filele necopletate pentru a nu mai putea fi completate ulterior?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:42, 20 Aprilie 2022
Fisa ssm in original face parte din dosarul de cercetare al evenimentului produs. Se bareaza rubricile necompletate.
Multumesc frumos pentru raspuns.

Eu stiam ca aceste fise se pastreaza in continuare de Conducatorul locului de munca dar nu mai face nicio completare in ea pe perioada cat se afla in concediu medical, doar se trece in rubrica speciala datele accidentului si se face o reinstruire la revenirea la locul de munca ( plus instruirea colegilor din Procesul verbal de cercetare a evenimentului- conform masurilor stipulate in P.V. pentru preintampinarea altor evenimente asemanatoare)

Art. 122 din H.G. 1425/2006, lit. k)
copii ale fișelor de instruire individuală în domeniul securității și sănătății în muncă ale victimelor; în caz de deces aceste fișe se vor anexa în original dacă au fost întocmite pe suport hârtie și pe suport electronic dacă au fost întocmite și semnate cu semnătură electronică, semnătură electronică avansată sau semnătură electronică calificată;
Retinerea fiselor de instruire in original se face deoarece pot exista contestatii in instanta si se poate evita astfel expertiza grafologica.
Acum am inteles

Dar din punct de vedere legal n-am vazut sa fie obligatoriu, nu?
Ati citat un articol care spune in clar care este procedura agreata.

Alte discuții în legătură

continut dosar de cercetare accident de munca soldat cu deces ContSters254006 ContSters254006 Buna dimineata! as dori o informatie, va rog frumos! In dosarul de cercetare a unui eveniment de munca, soldat cu decesul unei persoane, sunt urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Instructaj ssm. buna ziua. o institutie de stat a achizitionat ... hdanny hdanny Instructaj SSM. Buna ziua. O institutie numita \"X\" a achizitionat prin contract, servicii de reparatii si renovari la sediu ei de la o alta firma ... (vezi toată discuția)
Anexe dosar cercetare eveniment ady09 ady09 buna ziua va rog sa-mi spuneti unde pot gasi anexele aferente ghidului de intocmire a dosarului de cercetare a unui eveniment. multumesc (vezi toată discuția)