avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz eliberare certificat medico-legal in urma unui ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz eliberare certificat medico-legal in urma unui accident

Eu, biciclist, am fost accidentat de un conducator auto, am sunat la 112, a venit ambulanta si politia eu avand umarul dislocat si niste vanatai si zgarieturi destul de urate. De la spital mi-au trecut pe hartiile de externare sa tin mana in bandaj timp de 18 zile, loviturile de pe picior sunt mentionate dar nu spune nimic altceva de ele. As fi vrut sa-mi scot certificat medico-legal unde sa scrie negru pe alb de cate zile de ingrijiri medicale a fost nevoie, am mers de doua ori la IML si mi-au spus ca nu se ating de mine pentru ca am fost implicat in accident rutier si politia trebuie sa ceara adresa catre IML pentru examinare, cei de la politie spun ca nu pentru ca eu nu i-am facut plangere conducatorului auto, ei au doar 1 dosar deschis pentru accidentul rutier care oricum se claseaza pentru ca sunt sub 90 zile de ingrijiri medicale, ei se bazeaza doar pe fisele de externare ( nu mi se pare normal). Practic ma rog de politie sa ma lase sa-mi scot certificat medico-legal pe banii mei si nu ma lasa. Din ce am citit certificatul se scoate in maxim 30 de zile de la incident, deja au trecut vreo 15 zile.

Intrebarile mele sunt:
1. Trebuie neaparat sa-i fac plangere prealabila pentru vatamare corporala ca sa pot scoate certificatul? Chiar nu voiam sa-i fac rau.

2. Daca fac plangerea prealabila unde se specifica ca ma constitui parte civila cu suma de X ron, suma aceasta are vreo legatura cu RCA-ul lui? La dosarul de dauna aceasta suma are vreo legatura? De exemplu, daca eu cer o suma modica de 100 ron , cei de la RCA pot spune ca imi ofera 100 de ron pentru ca atata am cerut?
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2022
burclaudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: burclaudiu , utilizator 16:01, 22 Aprilie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc! Am trimis eu direct nelamurirea la INML , astept raspunsul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victime ITD ITD buna ziua, va rog sa ma lamuriti in cateva chestiuni: 1. exista o limita de timp (nr. de zile) dupa accident, pana la care se poate cere certificatul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier bianca72 bianca72 In data de 9 iulie am suferit un accident de circulatie in urma caruia am fost operata de fractura bimaleolara.Vinovatul nu avea polita de asigurare RCA drept ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Stanl3y Stanl3y Buna ziua. In urma cu o luna am avut un accident rutier in care a fost vatamata corporal usor o persoana stiu sigur ca nu are mare lucru nu a fost internata in ... (vezi toată discuția)