avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, După moartea tatălui, am dezbătut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, După moartea tatălui, am dezbătut succesiunea, ...

Bună ziua,
După moartea tatălui, am dezbătut succesiunea, mama a cedat în favoarea mea partea ei de moștenire asupra apartamentului pe care l-au cumpărat. Ea s-a îmbolnăvit, acum are un certificat de handicap grav, necesita îngrijire, este într-un camin și sunt cheltuieli care ma fac sa ma gândesc dacă pentru îngrijirea ei pot vinde apartamentul care acum îl deținem în cote egale de 50%. Dacă da, ce demersuri trebuie sa fac?. Mulțumesc anticipat. M. I.
Cel mai recent răspuns: marivan , utilizator 18:07, 26 Aprilie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu a cedat în favoarea dvs, ci fiind doar doi moștenitori, ca efect al declarației mamei, jumătatea tatălui ați mostenit-o dvs. integral.
Ce handicap are mama? Fizic sau psihic? Are probleme de discernământ?
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2022
raluk0207, utilizator
Bună ziua,
Mulțumesc pentru răspuns. Certificatul de handicap este pentru gradul de handicap grav, nerevizuibil, și tip de handicap mental. Ea nu se poate nici deplasa, practic nu folosește deloc picioarele doar mâinile.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci va trebui sa apelați la un avocat și întâi sa o puneți pe mama dvs sub interdicție și ulterior sa obțineți o hotărâre judecătorească prin care instanta sa încuviințeze vânzarea și sa va numească pe dvs tutore special pentru semnarea contractului de vânzare în locul mamei.
Asta durează în medie 1-6 luni.
Mulțumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune/tutore nicole852107 nicole852107 buna ziua,problema sta un felul urmator,urmeaza o succesiune,mostenitori sunt 2 copii si sotia supravietuitoare.unul dintre copii este schizofrenic.de teama de ... (vezi toată discuția)
Curatelă, interdicție și/sau tutelă? care sunt pașii de urmat în cazul unui bolnav de schizofrenie? andra1299 andra1299 Buna ziua, sora mea a fost diagnosticata cu schizofrenie cronica si este in posesul unui certificat de handicap de tip psihic,grav pe 2 ani.Eu vreau sa fac ... (vezi toată discuția)