avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Comunicare comercială nesolicitată
Discuție deschisă în Executare silită

Comunicare comercială nesolicitată

În cadrul unei informări scrise (format fizic, pe hârtie) privind prelucrarea datelor cu caracter personal, firma A, autorul exclusiv al conținutului, menționează serviciile firmei B, parte a grupului din care fac parte atât A, cât și B, dar cu obiect de activitate diferit. Nu e doar o menționare a numelui (important, zic eu), ci o intrare în detalii, oferind o informație clară privind activitatea firmei B ("produse de creditare"). Subsemnatul o consideră comunicare comercială nesolicitată, și notifică ANSPDCP. Răspunsul: nu au fost identificate elemente care să necesite investigații pentru că firma B nu mi-a trimis nimic fara consimțământul meu, deși eu reclamasem, exclusiv, firma A pentru conținutul informării (adică au profitat de executarea unui contract pentru a menționa ceva ce nu avea legătură cu subiectul; practic, au promovat o firmă care oferă servicii de creditare, un IFN, doar pentru că face parte din același grup de firme, deși nu am solicitat astfel de informații, deși a fost prima interacțiune cu ei). E ca și cum ai spune: vă oferim napolitane, pentru că sunteți obligat de lege să le primiți, dar vă putem trimite și informații despre servicii promoționale, sau produsele de turism ale firmei "B S.A.", doar în cazul în care ne-ați dat consimțământul liber. Elegant, nu?! Convenabil pentru ei!

E răspunsul ANSPDCP (Autoritatea de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal) justificat în acest caz? E sau nu o comunicare comercială nesolicitată?

Mulțumesc!

Încadrarea subiectului la Executări silite mi se pare corectă pentru că face parte din conținutul unei informări privind o astfel de acțiune (o "capitalizare de dobânzi", mai exact), privind abuzurile pe care astfel de firme, de recuperări creanțe le fac.. "la grămadă".
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2022
nytro3, utilizator
Cel mai recent răspuns: nane406 , utilizator 00:20, 29 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este comunicare. In Nota de informare va comunica faptul ca firma B prelucreaza date cu caracter personal pe baza consimțământului dvs. Nu le dati consimtamantul, nu primiti comunicari comerciale si nici nu va prelucreaza datele.
Si anterior plangerii la ANSPDCP ar fi trebuit sa va exercitati drepturile care considerati ca v-au fost incalcate, adresandu-va direct operatorului de date

Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere email catre firma paptamas paptamas Daca firma mea ofera serviciul X, si gasesc pe internet o firma, care consider ca ar avea nevoie de acest serviciu, pot trimite un email cu o oferta la aceasta ... (vezi toată discuția)
Gdpr raluca:raluca raluca:raluca Buna ziua! Am lucrat la o multinaționala , in urma unor discuții mi-am dat demisia cu acordul părților. După ce am plecat din companie s-a pus un ... (vezi toată discuția)
Colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal în cazul ong-urilor Tallulah Tallulah Bună ziua, În ciuda cercetărilor făcute, nu am reușit să mă lămuresc în totalitate în ceea ce privește aceste aspecte, v-aș fi recunoscătoare ... (vezi toată discuția)