avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am cumparat un teren, am umblat dupa toate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am cumparat un teren, am umblat dupa toate actele, ...

Buna ziua. Am cumparat un teren, am umblat dupa toate actele, am platit tot ce era de platit (sume f mari) si acum vreau sa ma apuc sa construiesc gardul. Am facut rost de nr de tel ale vecinilor pt a cadea de comun acord cu tot ce tine de construirea gardului (cu soclu sau fara, din lemn sau din alt material, inaltimea si toate celelalte amanunte). Vecinul de pe o lungime si vecinul de pe o latime sunt de acord sa ma apuc jumatate la ei, jumatate la mine si la urma sa ne socotim la bani. Vecinul de pe cealalta lungime nu-mi mai raspunde la tel iar eu nu stiu ce sa fac. Intrebarile mele sunt:
1-daca nu raspunde la tel eu va trebui sa costruiesc doar pe terenul meu...il voi putea obliga sa-si construiasca si el gard deoarece n-ar fi corect sa se foloseasca de gardul meu?
2-daca nu va vrea sa-si construiasca ce pot face? Trebuie sa accept sa se foloseasca de gardul meu si pe terenul meu?
3-daca dupa ce voi construi (doar pe terenul meu) se razgandeste si vrea sa participe la costurile construirii gardului, il pot pune si la plata bucatii de pamant pe care ar fi trebuit amplasat gardul pe terenul lui?
4-cum ar trebui sa procedez ca sa fie bine?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:32, 2 Mai 2022
doamna, gardul este o împrejmuire care desparte doua proprietăți. cum sa faceți 2 garduri paralele? cu scuze, e caraghios
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard despartitor intre proprietati Tavi22 Tavi22 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in privinta unui gard ce delimiteaza doua proprietati. Ce inaltime trebuie sa aibe temelia acestuia, sau unde pot sa gasesc ... (vezi toată discuția)
Gard comun anna76_2014 anna76_2014 Buna ziua, Am un teren intravilan fara constructie pe el.Zona este momentan fara constructii. Vecinul meu intentioneaza sa se apuce de constructie. Mi-a ... (vezi toată discuția)
Buna seara! as dori sa stiu, cf legilor in vigoare, ce distanta ... Liusea Morar Liusea Morar Buna seara! As dori sa stiu, cf legilor in vigoare, ce distanta trebuie sa fie intre peretele unei case si gardul de hotar ce desparte 2 proprietati ... (vezi toată discuția)